19.8 C
Athens

Οδηγός έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε ομάδα πεζών στη Γερμανία

Τραυμάτισε τουλάχιστον τέσσερα άτομα, το ένα σοβαρά • Το περιστατικό έγινε στο Μπότροπ, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, λίγο μετά την αλλαγή του χρόνου

Μία ενέργεια που κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται σε ξενοφοβικές τάσεις του δράστη, συνέβη στη Γερμανία λίγο μετά την έλευση του νέου έτους, όταν ένας οδηγός έριξε σκόπιμα το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζούς.

Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Μπότροπ, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον τεσσάρων ατόμων, από τους οποίους ο ένας τραυματίστηκε σοβαρά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο οδηγός έριξε επίτηδες το όχημά του στους πεζούς, όμως το γεγονός δεν σχετίζεται με τρομοκρατική επίθεση. Οι αρχές κάνουν λόγο για στοχευμένη επίθεση, που «ενδέχεται να οφείλεται στην ξενοφοβική στάση του οδηγού». Οι ανακριτές έχουν πληροφορίες που αφορούν την ψυχολογική κατάσταση του δράστη.

Ο 50χρονος αρχικά έστρεψε το όχημά του σκόπιμα σε έναν πεζό. Ωστόσο, εκείνος μπόρεσε να σωθεί από τη σύγκρουση. Στη συνέχεια, οδήγησε στο κέντρο της πόλης και έριξε το όχημα εκ νέου σε ομάδα ανθρώπων. Τουλάχιστον τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων τουλάχιστον το ένα βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση. Σύμφωνα με την αστυνομία, Σύροι και Αφγανοί ήταν ανάμεσα σε αυτούς που επλήγησαν.

Ο δράστης προσπάθησε, σύμφωνα με την αστυνομία, να επιτεθεί και σε μια ομάδα ατόμων στο Έσσεν. Εκεί τον σταμάτησε η αστυνομία και τον συνέλαβε. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι είναι ρατσιστής.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς