18.6 C
Athens

Βίντεο ντοκουμέντο: Άνδρας μεταφέρει βαλίτσα με τα λείψανα του Κασόγκι (video)

Στο βίντεο εμφανίζονται άνδρες, οι οποίοι μετέφεραν συνολικά πέντε βαλίτσες στην κατοικία του γενικού προξένου της Σαουδικής Αραβίας • Ουδέν σχόλιον από το Ριάντ

Ένα ανατριχιαστικό βίντεο που μεταδίδει το τουρκικό κανάλι A Haber και δεν διαψεύδουν οι τουρκικές αρχές, αλλά ούτε το σχολιάζει το Ριάντ, ίσως δίνει απάντηση στο θρίλερ με την δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Στο βίντεο εμφανίζονται άνδρες που μεταφέρουν βαλίτσες, πέντε συνολικά, μέσα στις οποίες πιθανολογείται ότι βρίσκονταν τα λείψανα του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, που εξαφανίστηκε όταν μπήκε στο κτίριο του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με το κανάλι, οι άνδρες μετέφεραν τις βαλίτσες στην κατοικία του γενικού προξένου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη. Το σπίτι αυτό απέχει ελάχιστα από το κτίριο του προξενείου όπου δολοφονήθηκε στις αρχές Οκτωβρίου ο Κασόγκι.

Τούρκος αξιωματούχος είπε ότι οι πληροφορίες του A Haber, τις οποίες αναπαράγει στον ιστότοπό της και η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah, φαίνεται πως είναι ακριβείς. Δεν έδωσε όμως καμία περαιτέρω διευκρίνιση.

Οι σαουδαραβικές αρχές δεν έχουν κάνει προς το παρόν κανένα σχόλιο για το θέμα.

Ως γνωστόν, ο Τζαμάλ Κασόγκι δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο στις 2 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι βαλίτσες πέρασαν την πύλη της προξενικής κατοικίας μέσα σε ένα μαύρο βανάκι, στις 15.09 τοπική ώρα.

Παρά τις έρευνες των τουρκικών αρχών, τα λείψανα του δημοσιογράφου δεν έχουν βρεθεί μέχρι τώρα. Τον περασμένο μήνα αστυνομικοί ερεύνησαν και μια απομονωμένη βίλα στα νοτιοανατολικά της Κωνσταντινούπολης και πάλι χωρίς αποτέλεσμα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς