21.5 C
Athens

Συγκίνηση και θλίψη στην κηδεία της Μαριάννας Τόλη (pics, video)

Αγκαλιασμένοι έκλαιγαν Πασχάλης, Μπέσσυ Αργυράκη και Ρόμπερτ Ουίλιαμς, συντετριμμένος ο 21χρονος γιος της

Συγγενείς, αγαπημένα πρόσωπα και φίλοι της Μαριάννας Τόλη την αποχαιρέτησαν σήμερα στις 11:00 στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Η χαρισματική καλλιτέχνις εισέπραξε το τελευταίο χειροκρότημα για τη ζωή και το καλλιτεχνικό της έργο. Η ταλαντούχα Μαριάννα έφυγε μετά από δεκάχρονη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 66 ετών. Εζησε με αξιοπρέπεια μέχρι τέλους και δεν είχε δημοσιοποιήσει την ασθένειά της παρά μόνο σε λίγους δικούς της ανθρώπους που βρέθηκαν εκεί μαζί με όλους όσοι την αγαπούσαν, τη θαύμαζαν και την τιμούσαν για το τελευταίο «αντίο».

Το Α’ Νεκροταφείο γέμισε από νωρίς το πρωί  από λευκά αλλά και πολύχρωμα στεφάνια για την Μαριάννα. Στην τελετή παραβρέθηκαν ο γιος της Χριστόφορος, η Μπέσσυ Αργυράκη και ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς, ο Πασχάλης Αρβανιτίδης, η Τιτίκα Στασινοπούλου, ο πολιτικός Βασίλης Λεβέντης, ο Δημήτρης Πιατάς, ο Γιάννης Φέρτης, η Βάσια Τριφύλλη, ο Στέλιος Μάινας, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης και πολλοί άλλοι.

Μάλιστα ο Πασχάλης και ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς κουβάλησαν και το φέρετρό της.

Με ένα λευκό τριαντάφυλλο στα χέρια, ο 21χρονος μοναχογιός της Χριστόφορος, ήταν συντετριμμένος από την απώλεια, καθώς δέκα χρόνια πριν είχε χάσει τον πατέρα του και τώρα χάνει και την αγαπημένη του μητέρα. Μια μητέρα που λάτρευε και τον λάτρευε.

«Μεγάλωσα τον γιο μου με αυστηρότητα και θεωρώ πως του έχω μάθει να είναι πειθαρχημένος. Δεν ξέρω αν τα κατάφερα. Οι γονείς πρέπει να μην αφήνουν τα παιδιά τους να γνωρίζουν ότι είναι για εκείνους το παν στη ζωή, παρόλο που είναι. Όταν βγαίνουν αργότερα στην κοινωνία και καταλαβαίνουν με το δύσκολο τρόπο πως δεν είναι το παν για τον υπόλοιπο κόσμο, μπερδεύονται», είχε πει η ίδια σε κάποια συνέντευξή της, προσθέτοντας ότι μετά την απώλεια του συζύγου της έγινε μάνα και πατέρας μαζί για τον γιο της.

Μπέσσυ Αργυράκη: Hταν αγγελική μορφή

Συγκλονιστική ήταν στην κηδεία η σκηνή με τον Πασχάλη, τη Μπέσσυ Αργυράκη και τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς να αγκαλιάζονται και να κλαίνε. Ηταν τέσσερις, όταν είπαν στη Eurovision το 1977 το «Μάθημα Σολφέζ» και τώρα έμειναν τρεις. Λίγο αργότερα αγκάλιασαν και τον Γιώργο Χατζηνάσιο, τον συνθέτη του τραγουδιού της Eurovision και η συγκίνηση πολλαπλασιάστηκε.

«Να είμαστε γεροί να τη θυμόμαστε αυτή την αγγελική μορφή. Ολοι, οι πολλοί που ήμασταν εδώ, δεν έλειψε κανένας. Η συγκίνηση είναι πολύ μεγάλη, γιατί ήταν μεγάλη η απώλεια. Και σαν ανθρώπινη μορφή αλλά και σαν καλλιτεχνική μορφή, ήταν μεγάλη, καλοσυνάτη προσωπικότητα», είπε φανερά συγκινημένη η Μπέσσυ Αργυράκη.

«Η Μαριάννα η φίλη, η συνεργάτις, θα μας λείψει. Δυστυχώς είναι δύσκολα διαχειρίσιμες οι στιγμές, οι ώρες και οι μέρες. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα ζει για πάντα στις ψυχές και τις καρδιές μας, ήταν η αγάπη μας», είπε από την πλευρά του ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς