16.7 C
Athens

Μπλόκο στην παρανομία έστησε ο Ολυμπιακός

Επικαλείται δύο δεδικασμένα και φυσικά τον ΚΑΠ προκειμένου να γίνει εμβόλιμα η 15η αγωνιστική και στις 12-13 Ιανουαρίου να γίνουν όπως είχε προγραμματιστεί από τη Super League τα παιχνίδια της 16ης ημέρας

Μπλόκο στην παρανομία έστησε ο Ολυμπιακός και με προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, ζητά την εφαρμογή των κανονισμών, ώστε η 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος που αναβλήθηκε λόγω της αποχής των διαιτητών της Super League, να γίνει εμβόλιμα και όχι στις 12 και 13 Ιανουαρίου.

Η Πειραïκή ΠΑΕ επιδιώκει τα παιχνίδια της 16ης αγωνιστικής να γίνουν κανονικά όπως είχαν προγραμματιστεί από την διοργανώτρια του πρωταθλήματος και τα εξ αναβολής όπως προβλέπει ο ΚΑΠ να γίνουν εμβόλιμα σε ημερομηνία που θα καθορίσει ο Συνεταιρισμός.

Στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Super League μόνο ο Ολυμπιακός, ο Πανιώνιος και ο Άρης ζήτησαν την τήρηση των κανονισμών, καθώς οι υπόλοιπες ομάδες είτε για να ικανοποιήσουν το συνδρομητικό κανάλι, είτε για να χτυπήσουν την ομάδα του Πειραιά, αποφάσισαν να… ξεπεράσουν τον ΚΑΠ και να μετακυλιστεί το πρόγραμμα, ώστε στις 12 και 13 Ιανουαρίου να γίνουν τα παιχνίδια της 15ης αγωνιστικής.

Ο Ολυμπιακός για λόγους ουσίας, αλλά και ηθικής τάξης, καθώς αύριο η εκάστοτε πλειοψηφία θ’ αποφασίσει να παραβιάσει ένα άλλο άρθρο του ΚΑΠ, προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο ποδοσφαίρου της ΕΠΟ και ζητάει:

– Τη διεξαγωγή της 15ης, εξ’ αναβολής, αγωνιστικής, σε εμβόλιμες ημερομηνίες και της 16ης στην ημερομηνία που είχε οριστεί (12-13/1).

– Την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης «λόγω προφανούς βασιμότητας των λόγω ακύρωσης καθώς και της βλάβης που θα υποστούμε από τυχόν εκτέλεση της».

Η προσφυγή έχει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος. Ο Ολυμπιακός κάνει λόγο για επιβάρυνση του προγράμματος του, χαρακτηρίζει την απόφαση «παράνομη καθώς αντίκειται στην ρητή διάταξη του ΚΑΠ (22, παράγραφος 6) και ως εκ τούτου λήφθηκε συνειδητά χωρίς κανένα νομικό έρεισμα. Μάλιστα, για την λήψη της απόφασης αυτής δεν δόθηκε καμία απολύτως αιτιολογία, πλην της – ανομολόγητης, προφανώς – επιδίωξης μελών του Συνεταιρισμού να εξυπηρετήσουν συγκυριακές αγωνιστικές σκοπιμότητες, οι οποίες σε ό,τι αφορά στις άμεσα ανταγωνίστριες της ομάδας μας στο Πρωτάθλημα συνδέονται με την βαρύτατη επιβάρυνση που επιφέρει στο πρόγραμμα της ομάδας μας η μετακύλιση του προγράμματος σε συνδυασμό με τις υποχρεώσεις της ομάδας μας και στο Κύπελλο Ελλάδας αλλά και τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της στα πλαίσια της φάσης των «32» του UEFA Europa League, όπου είμαστε και η μοναδική ομάδα που συμμετέχει».

Δεδικασμένο

Ο Ολυμπιακός επικαλείται δύο δεδικασμένα, στα οποία η εξ’ αναβολής αγωνιστική είχε διεξαχθεί εμβόλιμα.

Συγκεκριμένα, στη διακοπή του πρωταθλήματος την περίοδο 2016-17 όπου «το πρωτάθλημα με απόφαση του ΔΣ του Συνεταιρισμού εκκίνησε με τους αγώνες της 3ης αγωνιστικής ημέρας όπως αρχικά είχε ορισθεί (χωρίς να μετακυλιστεί καμία άλλη αγωνιστική ημέρα)».

Επίσης, στη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω της επίθεσης στον πρώην αρχιδιαιτητή Γιώργο Μπίκα… «Το πρωτάθλημα επανεκκίνησε με την διεξαγωγή της 12ης αγωνιστικής στις 26/11 ενώ οι αναβληθέντες αγώνες της 11ης αγωνιστικής διεξήχθησαν εμβόλιμα και πάλι κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος στις 14 -15/01 και 01.02.2017. Και πάλι ουδεμία αγωνιστική μετακυλήθηκε».

Η Super League στην ιστοσελίδα της μπροστά στην κατάσταση αυτή, δεν έχει ορίσει ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής των παιχνιδιών της 15ης και 16ης αγωνιστικής. Πλέον το λόγο έχει το Διαιτητικό Δικαστήριο, το οποίο είναι υποχρεωμένο να εφαρμόζει τους νόμους και τους κανονισμούς.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς