18.6 C
Athens

Στα δύο η Football League με τον Μπέο ρυθμιστή

Την Παρασκευή δοκιμάζονται οι νέες ισορροπίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο στη σύγκρουση Λεουτσάκου-Λυχναρά

Σε μετωπική σύγκρουση οδηγούνται τα δύο νέα μέτωπα που έχουν δημιουργηθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο την Παρασκευή στις εκλογές για νέο πρόεδρο στη Football League. O νυν πρόεδρος Λεωνίδας Λεουτσάκος, θ’ αναμετρηθεί με τον Β΄ Αντιπρόεδρο της Λίγκας και Αντιπρόεδρο του Κισσαμικού Άρη Λυχναρά.

Ο Λεωνίδας Λεουτσάκος χαίρει της εκτίμησης του Δημήτρη Μελισσανίδη, ενώ ο Άρης Λυχναράς του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Ιβάν Σαββίδη.

Στην ψηφοφορία θα πάρουν μέρος 14 ομάδες, καθώς δεν έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν ο Ηρόδοτος και ο Αήττητος Σπάτων, λόγω εκκρεμοδικίας από προσφυγή του Εθνικού η οποία ωστόσο δεν θα έχει τύχη.

Η μονομαχία των δύο πλευρών θα είναι σκληρή, καθώς κανείς από τους δύο υποψήφιους προέδρους δεν έχει ξεκάθαρο προβάδισμα.

Δύο σημαντικές παράμετροι θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στο αποτέλεσμα. Ο πρώτος που έχει βαρύνουσα σημασία είναι ο Αχιλλέας Μπέος ο οποίος μέχρι πρότινος στήριζε τη συμμαχία ΑΕΚ-ΠΑΟΚ κυρίως λόγω Σαββίδη. Μετά τη ρήξη στις σχέσεις Μελισσανίδη-Σαββίδη τι θα πράξει ο Δήμαρχος Βόλου; Πέραν όμως ότι θα σμίξει ξανά με τον Βαγγέλη Μαρινάκη σε επίπεδο κοινής στήριξης, αν ακολουθήσει το πρόσωπο που υποστηρίζει ο Ιβάν Σαββίδης, υπάρχει η δεύτερη παράμετρος.

Η… αντιπολίτευση θα προωθήσει αντιπροέδρους στη Football League από την Δόξα Δράμας και την Κέρκυρα που είναι κοντά στον ΠΑΟΚ. Αυτό θα δυσχεράνει το έργο του Βόλου για νέα άνοδο στη Super League.

O Άρης Λυχναράς πέρα από τον Κισσαμικό, αναμένεται να ψηφιστεί από Κέρκυρα, Δόξα Δράμας, Πλατανιά, Σπάρτη(σύνολο 5). Ο Λεωνίδας Λεουτσάκος για την προεδρία της Football League αναμένεται να στηριχτεί από Εργοτέλη, Καλαμαριά, Παναχαϊκή, Αιγινιακό και Ηρακλή(σύνολο 5). Ως εκ τούτου τέσσερις ομάδες θα γείρουν την πλάστιγγα υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς. Ο Αχιλλέας Μπέος πέρα από τον Βόλο που καθοδηγεί έχει εξαιρετικές σχέσεις με τον Απόλλωνα Λάρισας. Από την άλλη ερωτηματικά παραμένουν Καραϊσκάκης και Τρίκαλα. Αν πάντως ο Μπέος κινηθεί υπέρ του Λεουτσάκου, θα συμπαρασύρει πέρα από Βόλο, Απόλλωνα Λάρισας και τουλάχιστον έναν ακόμη από τους… εν αναμονή.

Απ’ την άλλη μεριά πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι αν δεν ήταν εξασφαλισμένη η εκλογή Λυχναρά, δεν θα έθετε υποψηφιότητα. Ίσως αποτελεί σημείο δοκιμής της προσέγγισης του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Ιβάν Σαββίδη. Σίγουρο είναι ότι μέχρι την Παρασκευή πολλά θα γίνουν.

Η επόμενη μέρα μπορεί να μην έχει στο τοπίο ΕΠΑΕ, αλλά μετά τη νέα σεζόν, ανάλογα με το τι θα γίνει και με την αναδιάρθρωση, η Football League ενδέχεται απ’ την περίοδο 2019-20 να περάσει στα χέρια της ΕΠΟ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς