27.5 C
Athens

Τελικά θα μας κάνουν την… τιμή!

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος έστειλε το μήνυμα στην ΕΠΟ ότι οι διαιτητές θα σφυρίξουν κανονικά τα παιχνίδια της Σούπερ Λιγκ

Επιστρέφουν στην ενεργό δράση οι Έλληνες διαιτητές και βοηθοί της Super League. H συνάντηση που θα έχουν στις 4 Ιανουαρίου με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο και τον πρόεδρο της ΚΕΔ Βίτορ Μέλο Περέιρα θ’ αποδώσει καρπούς, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω αντίδρασης. Πόσο δε μάλλον όταν υπάρχει ο κίνδυνος να έλθει απέναντί τους, όλο το ποδοσφαιρικό σύστημα, από τους παράγοντες της Super League, μέχρι τα κανάλια που έχουν αποκτήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος.

Ήδη ο διεθνής διαιτητής Τάσος Σιδηρόπουλος που ηγείται της πρωτοβουλίας των ρέφερι, έστειλε μήνυμα στον πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ Παναγιώτη Διακοφώτη, ότι η αποχή θα λήξει εφόσον ικανοποιηθούν τα αιτήματα των διαιτητών που κάθε άλλα παρά παράλογα είναι. Η Ομοσπονδία θα δεχτεί τα συγκεκριμένα αιτήματα και κυρίως θα διευθετήσει το θέμα των πληρωμών των διαιτητών, ώστε να σταματήσει το καθεστώς κοροϊδίας και απληρωσιάς που έχει επιβάλει.

Ο Παναγιώτης Διακοφώτης, μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ για τις επαφές που είχε με τον κορυφαίο Έλληνα διαιτητή Τάσο Σιδηρόπουλο.

«Συναντήθηκα με τον Τάσο Σιδηρόπουλο και μου είπε ότι οι διαιτητές θα ζητήσουν να εφαρμόζονται οι κανονισμοί για όσους δυσφημούν το άθλημα. Του εξήγησα ότι η Δεοντολογία λειτουργεί και ότι όλες οι δηλώσεις περνούν από κόσκινο. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας θα ακούσει τα αιτήματά τους και θα δεσμευθεί για το μέλλον. Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να υπάρχουν αυστηροί κανόνες για αυτούς που δυσφημούν το άθλημα και δημιουργούν άσχημο κλίμα για τη διαιτησία. Πιστεύω ότι θα λήξει η αποχή. Αυτό μου έδωσε να καταλάβω ο Τάσος Σιδηρόπουλος. Λάθη θα γίνονται πάντα. Εμείς εξετάζουμε κατά πόσο είναι σκόπιμα. Τα τελευταία δύο χρόνια που είμαστε διοίκηση δεν υπάρχουν σκόπιμα λάθη. Υπάρχουν ανθρώπινα λάθη. Θα υπάρξει ένα δύσκολο πεντάμηνο για τη διαιτησία μέχρι να εφαρμοστεί το VAR. Υπάρχει η διαβεβαίωση από την Πολιτεία είναι ότι το VAR θα χρησιμοποιηθεί στον τελικό κυπέλλου. Ως Ομοσπονδία είμαστε έτοιμοι κτιριακά, ενώ ο κ. Κουκουλάκης έχει κάνει πολλά σεμινάρια. Δε συμφωνώ με την έλευση των ξένων διαιτητών γιατί έχουμε καλούς Έλληνες διαιτητές».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς