17.2 C
Athens

Νίκος Mαστοράκης για Μαριάννα Τόλη: «Η αλήθεια είναι σκληρή σαν τη λέξη, η Μαριάννα πέθανε»

Ο γνωστός σκηνοθέτης και παραγωγός αποχαιρετά την φίλη των νεανικών του χρόνων, που έφυγε από τη ζωή χθες

Η χαρισματική Μαριάννα Τόλη έφυγε χθες από τη ζωή μετά από μακρόχρονη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 66 ετών. Ανάμεσα σε αυτούς που την αποχαιρέτησαν ήταν και ο Νίκος Μαστοράκης, ο γνωστός δημοσιογράφος, σκηνοθέτης και ραδιοφωνικός παραγωγός που ήταν αυτός που την ανακάλυψε και υπήρξε για λίγο καιρό μάνατζέρ της και για όλη την υπόλοιπη ζωή της φίλος της.

Ο Νίκος Μαστοράκης ήταν αυτός που διέκρινε το ταλέντο της και από τότε ξεκίνησε μια μίνι συνεργασία αλλά και μια φιλία χρόνων.

Στον λογαριασμό του στο Facebook αποχαιρέτησε τη φίλη των παιδικών του χρόνων, γράφοντας ότι αυτή ήταν μια θλιβερή είδηση για τον ίδιο. Γράφει μάλιστα ότι όσο κι αν εμείς οι άνθρωποι επιχειρούμε να το στολίσουμε με κολακευτικά επίθετα, το γεγονός παραμένει: H αλήθεια είναι σκληρή σαν τη λέξη, η Μαριάννα πέθανε.

Ολόκληρη η ανάρτησή του στο Facebook:

Απόψε είναι μια θλιβερή βραδιά για μἐνα. Η Μαριάννα Τόλη, η φίλη των νεανικών μου χρόνων Μαριάννα Δημοτάκη, το κορίτσι με την κιθάρα που για πολύ καιρό ήταν παντού όπου ήμουν κι εγώ, πέθανε νικημένη από τον καρκίνο. Tι κι αν απεχθανόμαστε αυτό το «πέθανε» κι αν το αντικαθιστούμε ανόητα με το «έφυγε» ή το στολίζουμε με ένα σωρό κολακευτικά επίθετα. Η αλήθεια είναι σκληρή σαν τη λέξη, η Μαριάννα πέθανε. Το αυθεντικό της χαμόγελο, που καθρέφτιζε την καλή κι όμορφη ψυχή της, η ατσάλινη αυτοπεποίθησή της, παντρεμένη με ατέλειωτη ανασφάλεια, το χιούμορ της που άντεχε σε κάθε είδους πείραγμα, όλα αυτά τα σπάνια χαρίσματα σ’ ένα και μόνο άνθρωπο, γίνονται πια μόνο πικρές αναμνήσεις; Κι είναι η πρώτη φορά που θα μπορούσα να γράφω ώρες πολλές και δεν μπορώ να συντάξω ούτε μια λέξη περισσότερη»…

Η ίδια η Μαριάννα Τόλη σε συνέντευξή της είχε δηλώσει για τη γνωριμία της με τον Νίκο Μαστοράκη: «Όταν γύρισα από την Αμερική με …ανακάλυψε… ο Νίκος Μαστοράκης και είχα την τύχη να γίνει για λίγο ο μάνατζέρ μου. Μια μέρα με έστειλε με την κιθάρα μου σε ένα σπίτι σε μία πάροδο της οδού Πατησίων. Δε ρώτησα τίποτα, (στον Μαστοράκη δεν έφερνες αντιρρήσεις ήταν ο μόνος που ήξερε τι έκανε εκείνη την εποχή). Κτύπησα την πόρτα και μπήκα σε ένα παράξενο δωμάτιο όπου κάθονταν τρεις άντρες και συζητούσαν. Το σπίτι ήταν του Βαγγέλη Παπαθανασίου, κοντά του σε ένα πιάνο σιγοτραγουδούσε ο Ντέμης Ρούσσος και παραδίπλα καθόταν ο Διονύσης ο Σαββόπουλος με τον οποίο συζητήσαμε για την αγάπη που είχαμε και οι δύο στον Μπoμπ Ντίλαν. Η μουσική ήταν η αναπνοή μας».

Λίγο αργότερα ο Νίκος Μαστοράκης ανέβασε ένα βίντεο από την τελευταία τηλεοπτική εμφάνιση της Μαριάννας Τόλη που ήταν στον τελευταίο κύκλο της εκπομπής «Αργά» σε συνέντευξη που έδωσε στον Θοδωρή Αθερίδη:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς