16.8 C
Athens

Στους «8» Μπεργκ και Σουηδία (vid)

Η Σουηδία του Μάρκους Μπεργκ πήρε τη νίκη απέναντι στην Ελβετία (1-0) μαζί και το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Η Σουηδία, με τον πρώην άσο του Παναθηναϊκού, Μάρκους Μπεργκ, να αγωνίζεται σχεδόν σ’ ολόκληρη την αναμέτρηση (έγινε αλλαγή στο 90ο λεπτό), νίκησε την Ελβετία (1-0) και πήρε το 7ο εισιτήριο για τους «8», εκεί όπου θα βρει αντίπαλο μια εκ των Κολομβία ή Αγγλία (παίζουν το βράδυ στις 21:00).

Σε ένα παιχνίδι που δε θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα για να σβηστεί από τη μνήμη των φιλάθλων καθώς δεν είχε πολλές ευκαιρίες, αλλά αρκετές σκληρές μονομαχίες και μια κόκκινη κάρτα στο φινάλε (Λανγκ 90+3’), η Σουηδία ήταν αυτή που κατάφερε να «χαμογελάσει» χάρη σε γκολ του Φόρσμπεργκ (66’). Οι Ελβετοί δεν κατάφεραν να απαντήσουν ποτέ και οι Σκανδιναβοί πανηγυρίζουν την πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το γκολ του Φόρσμπεργκ (66′):

 

Σουηδία – Ελβετία 1-0
Διαιτητής: Σκόμινα (Σλοβενία)
Σκόρερ: Φόρσμπεργκ 66’
Σουηδία (Άντερσον): Όλσεν, Λούστιγκ (82’ Κραφτ), Λίντελεφ, Γκράνκβιστ, Ογκούστινσον, Έκνταλ, Φόρσμπεργκ (82’ Όλσον), Σβένσον, Κλάεσον, Μπεργκ (90′ Τελίν), Τοϊβόνεν.
Ελβετία (Πέτκοβιτς): Σόμερ, Ακάντζι, Λανγκ, Ροντρίγκεζ, Τζουρού, Τσάκα, Μπεχράμι, Ζούμπερ (73’ Εμπολό), Τζεμαϊλί (73’ Σεφέροβιτς), Σακίρι, Ντρμιτς.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς