14.8 C
Athens

«Στροφή της Ουνιόν για Σολδάνο»

Στην Αργεντινή υποστηρίζουν πως ο πρόεδρος της ομάδας της Σάντα Φε είναι έτοιμος να κάνει πίσω και να αποδεχτεί την προσφορά του Ολυμπιακού

Η πίεση που ασκεί ο Φράνκο Σολδάνο στην διοίκηση της Ουνιόν τα τελευταία εικοσιτετράωρα για την παραχώρησή του στον Ολυμπιακό ενδέχεται να έχει αποτέλεσμα.

«Η μοναδική επίσημη πρόταση που έχει η Ουνιόν είναι από τον Ολυμπιακό» επισημαίνουν μέσα ενημέρωσης της Αργεντινής, παρά την προσπάθεια της ομάδας της Σάντα Φε να εμπλέξει την Λεόν και την Πατσούκα από το Μεξικό, προσδοκώντας σε μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη.

Σύμφωνα με τους Αργεντινούς, ο πρόεδρος της Ουνιόν, Λουίς Σπαν είναι έτοιμος να κάνει πίσω και να αποδεχτεί την πρόταση του Ολυμπιακό που, πλέον είναι η μία και ξεκάθαρη, καθώς κινδυνεύει να χάσει τον παίκτη σε λίγους μήνες χωρίς να μπει στο ταμείο του συλλόγου ούτε ευρώ.

Άλλωστε, όπως έχουμε επισημάνει, οι Ερυθρόλευκοι τα έχουν βρει σε όλα με τον Σολδάνο, τόσο για την χρονική διάρκεια του συμβολαίου του όσο και για τις ετήσιες αποδοχές του. Μάλιστα, ο 24χρονος σέντερ φορ, σύμφωνα με πληροφορίες, σε συζήτηση που είχε με τους ανθρώπους της Ουνιόν, απέρριψε το ενδεχόμενο να πάει στο Μεξικό, επιμένοντας στην απόφασή του να συνεχίσει την καριέρα του στην Ευρώπη και τον Ολυμπιακό.

Η προσφορά των Πειραιωτών, λοιπόν, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα “El Litoral” επικαλούμενη “πηγές” του συλλόγου της Αργεντινής είναι η εξής:

Ο Ολυμπιακός προσφέρει 1.000.000 ευρώ στην Ουνιόν για το 75% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή (το άλλο 25% ανήκει στον νεαρό στράικερ), με την ομάδα της Αργεντινής να διατηρεί 20% σε περίπτωση μεταπώλησης του Σολδάνο. Επιπλέον, η Ουνιόν θα εισπράξει ένα ποσό ως μπόνους για τη συμμετοχή του παίκτη στο Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2019-20, εφόσον συμμετέχουν οι Πειραιώτες στη διοργάνωση.

Κατά το δημοσίευμα, ο Φράνκο Σολδάνο και δικηγόρος και οικογενειακός φίλος του παίκτη, Ερνάν Ρουμπιόλα θα έρθουν τα προσεχή εικοσιτετράωρα στην Ελλάδα, προκειμένου ο ποδοσφαιριστής να περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

“Κοιτάξτε, το θέμα είναι σαφές: είναι αυτό ή τίποτα, σε έξι μήνες θα αφεθεί ελεύθερος. Επιπλέον, ο παίκτης έχει ξεκαθαρίσει εκατό φορές ότι δεν θέλει να πάει στο Μεξικό. Αν η προοπτική της Ελλάδας δεν υλοποιηθεί θα είναι ελεύθερος τον Ιούνιο του επόμενου έτους να κάνει ότι θέλει” υποστήριξε (μιλώντας “El Litoral”) στέλεχος της Ουνιόν.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς