16.1 C
Athens

Στα σκουπίδια ο ΚΑΠ για να χτυπήσουν τον Ολυμπιακό

Το πρωτάθλημα θέλει ο ΠΑΟΚ, τη δεύτερη θέση που μπορεί να φέρει χρήμα από το Champions League η ΑΕΚ

Μπρος στο κοινό συμφέρον τι είναι οι βαθμοί για την Ελλάδα που μπορεί να φέρουν οι ερυθρόλευκοι στα ματς με την Ντινάμο Κιέβου; Το πρωτάθλημα θέλει ο ΠΑΟΚ, τη δεύτερη θέση που μπορεί να φέρει χρήμα από το Champions League η ΑΕΚ.

Στα σκουπίδια πέταξε τον ΚΑΠ η Super League, προκειμένου να εξυπηρετήσει τη NOVA, αλλά κυρίως συγκεκριμένες ομάδες που ανταγωνίζονται τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα.

Η διοργανώτρια που υποτίθεται ότι θα πρέπει να είναι θεματοφύλακας των κανονισμών, έπραξε το αντίθετο στην περίπτωση της διεξαγωγής της 15ης αγωνιστικής που αναβλήθηκε λόγω της αποχής των διαιτητών μετά τον ξυλοδαρμό στην Λάρισα του διεθνή διαιτητή Θανάση Τζήλου.

Ο ΚΑΠ προβλέπει ρητά ότι: «Σε περίπτωση αναβολής μίας ή περισσοτέρων αγωνιστικών του πρωταθλήματος, αν αυτές λάβουν χώρα στον α’ γύρο, τότε το πρωτάθλημα συνεχίζεται με τις επόμενες (μη αναβληθείσες αγωνιστικές) και η αναβληθείσα αγωνιστική ορίζεται σε εμβόλιμες ημερομηνίες. Αν, αντιθέτως, η αναβολή λάβει χώρα στον β΄ γύρο, τότε το πρωτάθλημα συνεχίζεται υποχρεωτικά με την αναβληθείσα αγωνιστική και μετακυλίονται συναφώς οι χρονικά επόμενες αγωνιστικές».

Τι έκανε η Super League; Το αντίθετο απ’ ότι προβλέπει ο κανονισμός. Όρισε τα παιχνίδια της 15ης αγωνιστικής, στις 12, 13 και 14 Ιανουαρίου 2019, με αντίστοιχη μετακύλιση κατά μία εβδομάδα των επόμενων αγωνιστικών ημερών.

Ο Ολυμπιακός ζήτησε να εφαρμοστεί ο ΚΑΠ, δηλαδή να γίνουν τα παιχνίδια της 16ης αγωνιστικής και στη συνέχεια να μπει εμβόλιμα η 15η. Την θέση αυτή ασπάστηκαν ακόμη ο Άρης και ο Πανιώνιος. Οι άλλες 13 ΠΑΕ συνασπίστηκαν σε δύο λογικές. Σε αυτήν της Nova που δεν ήθελε να υπάρξει εμβόλιμη αγωνιστική ώστε να μην υποστεί ζημία, και σε αυτήν του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ που θέλουν να χτυπηθεί βάση προγράμματος ο Ολυμπιακός.

Αν το πρωτάθλημα συνεχίζονταν κανονικά με βάση τον ΚΑΠ, ο Ολυμπιακός θα πήγαινε να παίξει με τον ΠΑΟΚ πέντε ημέρες πριν τον πρώτο του αγώνα με την Ντινάμο Κιέβου, ενώ τώρα θα πάει να παίξει στην Τούμπα στις 17/2 ενδιάμεσα των αγώνων του με τους Ουκρανούς (Πέμπτη με Ντινάμο στο Καραϊσκάκη-Κυριακή στην Τούμπα-Πέμπτη στο Κίεβο με την Ντινάμο)!

Ο Ολυμπιακός θα υποχρεωθεί τώρα να υποδεχθεί την ΑΕΚ στις 24/2 προερχόμενος από το ταξίδι του στο μακρινό Κίεβο στις 21/2, ενώ με το κανονικό πρόγραμμα θα έπαιζε μετά το πρώτο παιχνίδι του με τους Ουκρανούς στο Καραϊσκάκη στις 14/2 και δεν θα είχε την επιβάρυνση του ταξιδιού. Γιατί πέρα από το πρωτάθλημα που ο Ολυμπιακός διεκδικεί, υπάρχει και η δεύτερη θέση που μπορεί να οδηγήσει στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League.

Η ΕΠΟ θα δεχθεί αυτού του είδους την καταστρατήγηση των κανονισμών; Κι όλα αυτά σε μια περίοδο που μόνο ο Ολυμπιακός μπορεί να φέρει βαθμούς στην Ελλάδα για να μην υποχωρήσει στην κατάταξη της UEFA. Κάποτε η ΕΠΟ διευκόλυνε τις ομάδες που είχαν Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, στηρίζοντας το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κάποτε…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς