27.5 C
Athens

Στήνουν στον τοίχο τους Έλληνες διαιτητές

Αυτοί που ανέβαλαν τα πρωταθλήματα μέχρι χθες για τον ένα ή τον άλλο λόγο, άφησαν μόνους τους διαιτητές μας μετά τον ξυλοδαρμό του Τζήλου και θα φέρουν ξένους… παντού 

Ντροπή. Στήνουν στον τοίχο τους διαιτητές και πριν καν γίνει η συζήτηση για την λήψη μέτρων προστασίας τους, η Super League στέλνει το μήνυμα πως τα παιχνίδια θα γίνουν ούτως ή άλλως, ακόμη κι αν χρειαστεί να μετακληθούν ρέφερι από άλλα πρωταθλήματα!

Οι διαιτητές προχώρησαν σε ομόφωνη απόφαση για αποχή μετά τον ξυλοδαρμό του διεθνή διαιτητή Θανάση Τζήλου. Ήταν μια κίνηση απόγνωσης, καθώς έχει διαπιστωθεί πως η ΕΠΟ, η ΚΕΔ, αλλά και η Πολιτεία δευτερευόντως, δεν τους παράσχει καμία στήριξη. Το αντίθετο. Υπάρχουν τεράστια συμφέροντα να διαιωνίζεται η σημερινή κατάσταση, προκειμένου το σύστημα Περέιρα να μένει στην Ελλάδα, η ΕΠΟ να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες της και να δηλώνει πως είναι υπό επιτροπεία και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης να έχει πετάξει τη μπάλα στους φορείς του ποδοσφαίρου δείχνοντας πως υπάρχει η απειλή της FIFA και της UEFA.

Ο ξυλοδαρμός του Τζήλου, πέρα από το θλιβερό γεγονός, ξεμπρόστιασε όλο το σύστημα. Γιατί αντί η Πολιτεία, η FIFA ή η ΕΠΟ να παρέμβουν άμεσα όπως συνέβαινε στο παρελθόν, έκαναν όλοι το… κορόιδο. Όχι μόνο αυτό, αλλά πίεζαν προς την κατεύθυνση να γίνουν κανονικά τα παιχνίδια και στις 4 Ιανουαρίου θα γινόταν κουβέντα για την λήψη μέτρων…

Η Super League σήμερα έστειλε το μήνυμα ότι η 15η αγωνιστική που είχε αναβληθεί λόγω της αποχής των διαιτητών, θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου, άσχετα με τις διαθέσεις των ελλήνων διαιτητών.

Η ποδοσφαιρική δραστηριότητα την τελευταία τετραετία, πριν τα όσα αποφάσισαν οι διαιτητές διαμαρτυρόμενοι για τον ξυλοδαρμό του Τζήλου, είχε διακοπεί έξι ακόμη φορές. Στις πέντε περιπτώσεις υπήρξε παρέμβαση της Πολιτείας, καθώς οι αναβολές προέκυψαν από τον εκάστοτε Υφυπουργό Αθλητισμού (τρεις ο Κοντονής, από μία Ανδριανός και Βασιλειάδης), ενώ σε μια ακόμη περίπτωση είχε κινηθεί όργανο του ποδοσφαίρου (ΠΔΕ/ΕΠΟ).

Σε αυτήν τον Νοέμβριο του 2016, η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή που διόρισε η FIFA στην ΕΠΟ προχώρησε στη διακοπή όλων των εθνικών πρωταθλημάτων για μία αγωνιστική, έπειτα από τον εμπρησμό της οικίας του Γιώργου Μπίκα στη Χαλκιδική, που λίγες μέρες νωρίτερα είχε αναλάβει πρόεδρος στην ΚΕΔ. Ο εμπρησμός οικίας είχε οδηγήσει σε αναβολή, ο ξυλοδαρμός διαιτητή σε… ανακοινώσεις.

Ο νυν Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης τον περασμένο Μάρτιο, είχε προχωρήσει σε επ’ αόριστον διακοπή της Super League και του Κυπέλλου λόγω της οριστικής διακοπής του ΠΑΟΚ-ΑΕΚ έπειτα από την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στο γήπεδο κουβαλώντας πάνω του όπλο μετά την ακύρωση του γκολ του «Δικεφάλου του Βορρά» με τον Βαρέλα και του τεταμένου κλίματος το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, μετά και τη μη τέλεση του ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού λόγω της μεταφοράς του τότε προπονητή των Πειραιωτών, Οσκαρ Γκαρσία, στο νοσοκομείο έπειτα από τον τραυματισμό του στην Τούμπα από ρίψη ρολού ταμειακής μηχανής.

Αυτή τη φορά ο Γ. Βασιλειάδης δεν έκανε τίποτα, πέρα από δηλώσεις…

Είναι ξεκάθαρο πως οι Έλληνες διαιτητές έχουν μετατραπεί σε σάκο του μποξ και δεν έχουν καμία στήριξη. Όλοι έχουν λόγους να λοξοκοιτούν προς το εξωτερικό.

Κοινή συνισταμένη αυτής της πολιτικής; Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ του Περέιρα, που επιβάλλεται να φύγει ΧΘΕΣ, καθώς κατέστρεψε την ελληνική διαιτησία για να κάνει τον πρόεδρο της ΚΕΔ και να εισπράττει μισθό μεγαλύτερο από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Τι να πουν στους διαιτητές μας αυτοί στις 4 Ιανουαρίου;

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς