17.9 C
Athens

«Στόχος μας η πρώτη θέση του ομίλου»

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Μορφέσης, μίλησε για την προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος εν όψει του Ευρωπαικού πρωταθλήματος

Λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση των Μεσογειακών αγώνων και την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου από την Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών, ο Ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Μορφέσης, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, για την προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος εν όψει του 33ου Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που θα πραγματοποιηθεί στην Βαρκελώνη (14-28/7).

Ο Γιώργος Μορφέσης αναφέρθηκε στους αντιπάλους της Ελλάδας στον όμιλο, ενώ παράλληλα έθεσε και τους στόχους της ομάδας: «Αυτή τη στιγμή έχουμε στραμμένη την προσοχή μας στην προετοιμασία που κάνουμε. Είμαστε σε πολύ υψηλό επίπεδο, καθώς προερχόμαστε από αρκετά θετικά αποτελέσματα. Έχουμε κάποια μικρά προβλήματα τραυματισμών, αλλά ελπίζω να είμαστε πανέτοιμοι στην έναρξη της διοργάνωσης και να επιλεχθεί η καλύτερη δυνατή αποστολή για την Βαρκελώνη. Αυτές τις μέρες κάνουμε κοινή προετοιμασία με την ομάδα της Αυστραλίας και είναι προγραμματισμένα τρία φιλικά παιχνίδια για τις επόμενες μέρες».

Αναφορικά με τις ομάδες του ομίλου της Εθνικής, σχολίασε: «Είμαστε σε έναν σχετικά καλό όμιλο. Αρχικά η Γαλλία είναι μια μαχητική ομάδα, που δεν είναι όμως στο ίδιο επίπεδο με εμάς. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με την Κροατία και το Ισραήλ. Θεωρώ ότι είναι μακριά από εμάς, δηλαδή κατώτερου επιπέδου. Η πρωτιά θα κριθεί στα παιχνίδια με την Ιταλία και την Ολλανδία, καθώς είναι δύο ισάξιες με εμάς ομάδες. Πρόκειται για δύο πολύ δυνατούς αντιπάλους που θα καθορίσουν τη θέση μας στον όμιλο».

Τέλος μίλησε και για τον στόχο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, τονίζοντας: «Το ιδανικό σενάριο για εμάς είναι να κατακτήσουμε την πρώτη θέση στον όμιλο. Από τους ομίλους και μετά θα πρόκειται για μια διαφορετική διοργάνωση, αφού τότε θα έχει ανέβει αρκετά το επίπεδο των αντιπάλων».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς