21.5 C
Athens

Επίθεση με μαχαίρια σε εκκλησία στη Βιέννη – Πάνω από 10 τραυματίες

Οι δύο ληστές έδεσαν και φίμωσαν τους μοναχούς της Μονής Maria Immaculata • Πολλοί μοναχοί βρέθηκαν σε άσχημη κατάσταση από την αστυνομία

Άγνωστοι επιτέθηκαν με μαχαίρια σε εκκλησία της Βιέννης τραυματίζοντας τουλάχιστον 12 άτομα, στις 1:30 μ.μ. τοπική ώρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Kronen Zeitung, δύο ένοπλοι επιτέθηκαν σε καθολική εκκλησία ενώ ακούστηκαν και πυροβολισμοί. Η αστυνομία της Αυστρίας απέκλεισε το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής ενέργειας, κάνοντας λόγο για ληστεία. Η συμμορία εισέβαλε στη Μονή Maria Immaculata, έδεσε και φίμωσε τους μοναχούς και ακολούθως άρχισε να αναζητεί αντικείμενα αξίας.

Η περιοχή Strebersdorf έχει αποκλειστεί, ενώ η αστυνομία έχει καλέσει τους κατοίκους να απομακρυνθούν από το σημείο και να μην πλησιάζουν για όσο διάστημα διαρκεί η επιχείρηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, γύρω στις 16:27, οι ληστές διέφυγαν και άφησαν πίσω τους, τους μοναχούς, ορισμένοι εκ των οποίων βρέθηκαν σοβαρά τραυματισμένοι από μαχαίρι.

Από τη Μονή φαίνεται να λείπουν αντικείμενα αξίας, η καταγραφή των οποίων θα γίνει τις αμέσως επόμενες ώρες. Η αστυνομία της αυστριακής πρωτεύουσας κάνει λόγο για δύο άτομα, τα οποία εισέβαλαν στην εκκλησία της Μονής.

Η περιοχή θα παραμείνει αποκλεισμένη, καθώς οι δύο δράστες δεν έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκονται. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, ο ένας ή ακόμα και οι δύο, να κρύβονται ακόμη στο κτιριακό συγκρότημα, το οποίο είναι πολύ μεγάλο και δεν έχει ερευνηθεί εξ ολοκλήρου. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό, ενώ οι δύο -κατά τα φαινόμενα- ληστές, χαρακτηρίζονται άκρως επικίνδυνοι.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς