16.1 C
Athens

Ποιος είναι ο επιχειρηματίας που απήχθη στον Πειραιά

Θρίλερ με την απαγωγή του • Δεν έχει ζητήσει κανείς λύτρα μέχρι τώρα • Βασίλης Κορκίδης: H οικονομική του επιφάνεια δεν δικαιολογεί απαγωγή για λύτρα

Πασίγνωστος επιχειρηματίας του Πειραιά, με καταγωγή εξ Αιγύπτου, είναι ο επιχειρηματίας που απήχθη το πρωί έξω από το σπίτι του στην ακτή Θεμιστοκλέους. Πρόκειται για τον 51χρονο Νίκο Μαυρίκο, ο οποίος έχει εταιρεία στην ακτή Ξαβιέρη, που ασχολείται με τον εφοδιασμό πλοίων, σκαφών αναψυχής και πρεσβειών με ποτά και καπνικά είδη για περισσότερα από 30 χρόνια.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εφοδιασμού Πλοίων και ξάδερφος του 51χρονου επιχειρηματία, συνονόματός του, Νίκος Μαυρίκος, μίλησε για τις συνθήκες του περιστατικού, τονίζοντας ότι ο επιχειρηματίας δεν έδειχνε να φοβάται κάτι.

Την ίδια ώρα, νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την απαγωγή γνωστού επιχειρηματία στον Πειραιά που απασχολεί από το πρωί τις αστυνομικές αρχές. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες, οι απαγωγείς, που ήταν συνολικά τέσσερις στον αριθμό, ανάγκασαν τον 51χρονο να επιβιβαστεί με τη βία σε όχημα μεγάλου κυβισμού και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Ο 51χρονος εκείνη την ώρα κατευθυνόταν προς το αυτοκίνητό του στην ακτή Θεμιστοκλέους.

Οι απαγωγείς, σύμφωνα με πληροφορίες, έφεραν στα ρούχα τους διακριτικά της ΕΚΑΜ.

Την αστυνομία φέρεται να ειδοποίησε η οικονόμος της οικογένειας του απαχθέντος, ενώ η μητέρα του 51χρονου επιχειρηματία προσπαθεί από το πρωί να επικοινωνήσει μαζί του, αλλά το κινητό του είναι κλειστό.

Ο πατέρας του απαχθέντος και ο θείος του είναι Ελληνες εξ Αιγύπτου.

Ο 51χρονος επιχειρηματίας είναι πατέρας τριών παιδιών και, όπως ανέφεραν πρόσωπα από τον κύκλο του, «κυκλοφορούσε χωρίς σωματοφύλακες και ήταν πολύ άνετος, καθώς δεν είχε τίποτε να φοβηθεί».

Στο σημείο της απαγωγής βρίσκονταν δύο πολυτελή οχήματα (ένα εκ των οποίων με βουλγαρικές πινακίδες) του 51χρονου, αλλά και μια μοτοσυκλέτα, με την οποία κινείτο συχνά μέχρι το γραφείο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν το ενδεχόμενο η απαγωγή να έχει οργανωθεί από άτομα που γνώριζαν τον επιχειρηματία ή ορισμένες από τις καθημερινές κινήσεις του. Κι αναμένουν ανά πάσα στιγμή την πρώτη επικοινωνία με την οικογένεια του ομήρου ή άλλα πρόσωπα για να καταγράψουν τις οικονομικές απαιτήσεις των δραστών. Μάλιστα όπως αναφέρθηκε, τις ημέρες των εορτών ο επιχειρηματίας τις πέρασε στον Παρνασσό.

Άφαντοι οι δράστες της απαγωγής

«Κανένας δεν έχει επικοινωνήσει με την οικογένεια του ξαδέρφου μου για να ζητήσει λύτρα. Κανείς δεν έχει επικοινωνήσει για να μας πει πώς είναι ο συγγενής μας».

Αυτά τα λόγια ανήκουν στον ξάδερφο του 51χρονου Πειραιώτη επιχειρηματία, ο οποίος φέρεται να απήχθη το πρωί της 27ης Δεκεμβρίου. Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση της εξαφάνισής του προσπαθούν τώρα να συνθέσουν κομμάτι-κομμάτι το παζλ της αρπαγής του.

Κορκίδης: H oικονομική του επιφάνεια δεν δικαιολογεί την απαγωγή του για λύτρα

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης, η εταιρεία του 51χρονου επιχειρηματία είναι στο επιμελητήριο και βρίσκεται πολύ κοντά από το σημείο της εξαφάνισής του. Όπως τονίζουν όσοι ξέρουν τον επιχειρηματία, δεν πρόκειται για μια εταιρεία τόσο μεγάλη, η οικονομική του επιφάνεια δηλαδή δεν δικαιολογεί την απαγωγή του και τα λύτρα. Πρόκειται για μια παλιά εταιρεία, που είχε ιδρυθεί από δυο αδέρφια και μετά τα ξαδέρφια χώρισαν τις επιχειρήσεις.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς