26.1 C
Athens

Ζει το όνειρό της η πρωταθλήτρια χειμώνα Λίβερπουλ

Ο πρώτος γύρος στην Premier League για την Λίβερπουλ ολοκληρώθηκε, με τους κόκκινους να είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας πραγματοποιήσει μια εξαιρετική πορεία

Ένας άκρως επιτυχημένος πρώτος γύρος της Premier League για τη Λίβερπουλ ολοκληρώθηκε με την ευρεία νίκη των κόκκινων επί της Νιουκάστλ με 4-0.

Οι κόκκινοι είναι πρωταθλητές χειμώνα και μάλιστα έχουν καταφέρει να πάρουν μια καλή διαφορά από τη Μάντσεστερ Σίτι αλλά και την Τότεναμ, οι οποίες καραδοκούν και θέλουν να πατήσουν κορυφή.

Η Λίβερπουλ φέτος παρουσιάζεται πιο ώριμη από ποτέ και δείχνει ότι μπορεί να διεκδικήσει το τρόπαιο έως το τέλος. Ο Γιούργκεν Κλοπ έχει αλλάξει πολλά στην νοοτροπία του, έχει εξελίξει το παιχνίδι της ομάδας κι έχει δημιουργήσει ένα refuse to lose σύνολο.

Οι κόκκινοι έκαναν πέρα τον τρελό ρυθμό, τη συνεχή πίεση από την περιοχή του αντιπάλου, το ατελείωτο τρέξιμο. Γενικότερα άφησαν το «heavy metal» ποδόσφαιρο που αρεσκόταν να παίζει ο Κλοπ.

Αντίθετα πήγαν σε πιο συντηρητικό παιχνίδι, ελέγχου και υπομονής. Κάπως έτσι η Λίβερπουλ έφτασε να έχει στον πρώτο γύρο 51 βαθμούς με συνολικά 16 νίκες, 3 ισοπαλίες και 0 ήττες. Μέχρι σήμερα παραμένει η μοναδική αήττητη ομάδα στην Αγγλία και πλέον έχει έναν ολόκληρο δεύτερο γύρο μπροστά της, προκειμένου να υλοποιήσει το μεγάλο της όνειρο, το οποίο είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η αποστολή φυσικά και δεν είναι εύκολη, όμως η διαφορά έξι βαθμών από τη δεύτερη Τότεναμ και επτά από την τρίτη Μάντσεστερ Σίτι δίνει ένα μαξιλαράκι ασφαλείας στους κόκκινους. Η Λίβερπουλ πάντως βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ σίγουρα «τρομάζει» τους αντιπάλους, οι οποίοι πολλές φορές παρακολουθούν το παιχνίδι της, χωρίς να μπορέσουν να το αντιμετωπίσουν.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Λίβερπουλ έχει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 43 γκολ (51 η Σίτι), την καλύτερη άμυνα, η οποία έχει δεχθεί μόλις 7. Παράλληλα ο Άλισον Μπέκερ βρίσκεται πρώτος στην κατηγορία με τις απαραβίαστες εστίες (12 συνολικά), ενώ τέλος, από τους 21 παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν έχουν σκοράρει οι 13.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς