22.5 C
Athens

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Τραμπ στο Ιράκ

Επισκέφθηκε μαζί με τη Μελάνια Αμερικανούς στρατιώτες • Προηγουμένως είχε δημιουργηθεί μέγα μυστήριο με το Air Force One που εθεάθη να πετά πάνω από την Ευρώπη χωρίς να υπάρχει προγραμματισμένο ταξίδι του Αμερικανού προέδρου

Το μυστήριο λύθηκε. Οσοι υποστήριζαν ότι είδαν το Air Force One να πετά πάνω από την Ευρώπη είχαν δίκαιο. Και ναι, δεδομένου ότι δεν μπορεί να μεταφέρει κανέναν άλλο εκτός από τον πρόεδρο των ΗΠΑ και μέλη της οικογένειάς του, μέσα σ’ αυτό ήταν πράγματι ο Αμερικανός πρόεδρος και η σύζυγός του Μελάνια.

Ο προορισμός τους; Το Ιράκ, όπου ο πρόεδρος των ΗΠΑ πήγε να επισκεφθεί Αμερικανούς στρατιώτες που βρίσκονται εκεί. Ηταν ένα θέμα που είχε απασχολήσει πολύ τα αμερικανικά media, καθώς όλοι οι προηγούμενοι Αμερικανοί πρόεδροι είχαν επισκεφθεί στρατεύματα που βρίσκονται στο εξωτερικό, ενώ ο Τραμπ δεν το είχε κάνει στα δύο χρόνια της θητείας του.

Επέλεξε να το κάνει τα Χριστούγεννα, χωρίς να ενημερώσει κανένας και να κάνει έκπληξη τόσο στους Αμερικανούς στρατιώτες όσο και στον Τύπο.

Το μυστήριο έλυσε με ανάρτησή της στο Twitter η Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, γραμματέας του Λευκού Οίκου, δίνοντας πληροφορίες για το πού… πήγαινε το Air Force One!

«Ο Πρόεδρος Τραμπ και η Πρώτη Κυρία ταξίδεψαν στο Ιράκ αργά τη νύχτα των Χριστουγέννων για να επισκεφθούν τα στρατεύματά μας και την ανώτερη στρατιωτική ηγεσία, ώστε να τους ευχαριστήσουν για τις υπηρεσίες τους, την επιτυχία τους και την θυσία τους και να τους ευχηθούν καλά Χριστούγεννα», έγραψε.

Ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ ευχήθηκαν καλές γιορτές τους Αμερικανούς στρατιώτες και τους ευχαρίστησαν για τις επιτυχίες στους στη μάχη κατά της τρομοκρατίας στην περιοχή, αλλά και για τις θυσίες που έχουν κάνει, άλλοι με τη ζωή ή τη σωματική τους ακεραιότητα και άλλοι όντες μακριά από τους δικούς τους ανθρώπους.

Η παρουσία του προεδρικού ζεύγους προκάλεσε ενθουσιασμό στους Αμερικανούς και Αμερικανίδες στρατιώτες, οι οποίοι έσπευσαν να βγάλουν ακόμα και… σέλφι με τον Ντόναλντ Τραμπ και τη σύζυγό του, Μελάνια. Λίγο αργότερα ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε και τη σχετική ανάρτηση στο twitter:

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις χθες, το ιρακινό κοινοβούλιο θέσπισε ως γενική αργία την ημέρα των Χριστουγέννων και ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους χριστιανούς ανά τον κόσμο, αλλά και τους Ιρακινούς, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι μουσουλμάνοι.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς