18.8 C
Athens

Άρχισε πάλι τα… δικά του ο Ζάεφ: Η γλώσσα μας είναι «μακεδονική» (video)

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός συνεχίζει την αλυτρωτική του ορολογία παρά τις συστάσεις • «Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη μακεδονική μας γλώσσα», είπε σε συνέντευξή του

Ο Ζόραν Ζάεφ συνεχίζει να… ψαρεύει ψήφους για να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών από τη Βουλή των Σκοπίων και όπως συνηθίζει για να το πετύχει χρησιμοποιεί την γνωστή αλυτρωτική του ορολογία.

Σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων μιλώντας για το Σκοπιανό ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ υποστήριξε ότι με την συμφωνία των Πρεσπών ενισχύεται η αξιοπρέπεια της χώρας του: «Πλέον κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει ούτε την ταυτότητα ούτε την γλώσσα της πΓΔΜ που είναι “μακεδονική”», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, αναζητά βουλευτές για την συνταγματική αναθεώρηση, καθώς όπως ανέφερε έχει 76 βουλευτές σίγουρους.

«76 βουλευτές έχουν μιλήσει μαζί μου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι άλλοι αρνούνται. Πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε την υποστήριξη από 85-90, θεού θέλοντος. Αυτός είναι ο στόχος και γι’ αυτό έχουμε μια διαδικασία χωρίς αποκλεισμούς», δήλωσε.

Από εκεί και πέρα εμφανίστηκε, αισιόδοξος ότι θα βρεθούν οι 80 βουλευτές που απαιτούνται για την τρίτη ψηφοφορία στην Βουλή των Σκοπίων

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς