26.1 C
Athens

Υποψήφια για την Ευρωβουλή η Εύα Καϊλή

Έδωσε τα χέρια με την Φώφη Γεννηματά σε συνάντηση που είχαν την παραμονή των Χριστουγέννων στη Χαριλάου Τρικούπη

Ο κύβος ερρίφθη! Η Εύα Καϊλή δεν… μετακομίζει από τις Βρυξέλλες και παραμένει υποψήφια για την Ευρωβουλή, για μια ακόμα θητεία, μετά από συμφωνία της με την Φώφη Γεννηματά στη μεταξύ τους συνάντηση που έγινε στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη την Δευτέρα, παραμονή Χριστουγέννων.

Έτσι παίρνει τέλος και το μίνι σίριαλ που την ήθελε πότε υποψήφια για το δήμο Θεσσαλονίκης και πότε για τις εθνικές εκλογές στην Α’ Θεσσαλονίκης, ενώ γινόταν λόγος ακόμα και για φλερτ με τη Νέα Δημοκρατία.

Η προ μηνών πρόθεση της Φώφης Γεννηματά να κατεβούν οι νυν ευρωβουλευτές στις εθνικές εκλογές είχε προκαλέσει την αντίδραση της Εύας Καϊλή, όπως και του Νίκου Ανδρουλάκη.

Στη συνέχεια, στην εξίσωση μπήκε και ο δήμος Θεσσαλονίκης με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής να στηρίζει την υποψηφιότητα της Εύας Καϊλή. Ακόμα και «φλερτ» με τη Νέα Δημοκρατία είχε ακουστεί. Όμως, όλα αυτά αποτελούν πια παρελθόν.

«Η κ. Καϊλή ενημέρωσε ότι η οριστική της απόφαση θα ανακοινωθεί μέχρι τα Χριστούγεννα και δεν έχει κανένα λόγο να αλλάξει κόμμα», είχε απαντήσει το ΚΙΝΑΛ στις πληροφορίες ότι η Εύα Καϊλή δεν θέλει να κατέβει στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 ως υποψήφια για τον δήμο Θεσσαλονίκης και ότι… φλερτάρει με τη Νέα Δημοκρατία.

Το ΚΙΝΑΛ είχε προτείνει στην Εύα Καϊλή να διεκδικήσει τον δήμο, από την στιγμή που αποφάσισε να αποχωρήσει από την πολιτική ο Γιάννης Μπουτάρης, αλλά η ίδια δεν έδειχνε πρόθυμη.

Η τροχοπέδη, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήταν ότι αν θα κατέβαινε, θα ήθελε την στήριξη του Γιάννη Μπουτάρη, η οποία όμως δεν θα δοθεί από την στιγμή που ο απερχόμενος δήμαρχος είναι κατά των επιλογών με κομματικά κριτήρια και αυτός ήταν και ο λόγος που έχει έρθει σε ρήξη με τον ΣΥΡΙΖΑ και την Κατερίνα Νοτοπούλου.

Δεδομένων και των συσχετισμών στη συμπρωτεύουσα στις εθνικές εκλογές (θα έπρεπε να βάλει υποψηφιότητα στην Α’ Θεσσαλονίκης, όπου εκλέγεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ και η Φώφη Γεννηματά θα έβαζε υποψηφιότητα και στη Θεσσαλονίκη και αν κρατούσε αυτή την έδρα, η Εύα Καϊλή θα έμενε εκτός) η ευρωβουλευτής αποφάσισε να μην είναι υποψήφια ούτε στις εθνικές εκλογές. Και η Φώφη Γεννηματά αποδέχθηκε τελικώς το δικαίωμά της, καθώς είναι εκλεγμένη, να διεκδικήσει μία ακόμη θητεία στις Βρυξέλλες.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς