20.1 C
Athens

Το προφίλ του Κρστίτσιτς (vid)

Ο Νέναντ Κρστίτσιτς αποτελεί την πρώτη μεταγραφή της ΑΕΚ στη χειμερινή περίοδο και το FWS σκιαγραφεί τον Σέρβο μέσο

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του Νέναντ Κρστίτσιτς από τον Ερυθρό Αστέρα και μένουν μόνο οι υπογραφές για να ολοκληρωθεί το τυπικό μέρος της υπόθεσης.

Ο Σέρβος χαφ έρχεται για να δώσει λύσεις στην «πληγωμένη» μεσαία γραμμή της Ένωσης, καθώς ο Αντρέ Σιμόες έχει τεθεί εκτός ομάδας, ενώ ο Μαρίνος Ουζουνίδης «πονοκεφαλιάζει» με τους τραυματισμούς που έχουν βγάλει οι Άλεφ και Γαλανόπουλος.

Με πλούσιες ευρωπαϊκές παραστάσεις από κορυφαία πρωταθλήματα (Serie A, La Liga), ο 28χρονος έρχεται να δώσει σκληράδα αλλά και δημιουργία από τον άξονα καθώς αγωνίζεται ως οκτάρι, ενώ λύσεις μπορεί να δώσει και ως αμυντικός χαφ αλλά και αγωνιζόμενος πίσω από τον στράικερ. Μειονέκτημά του είναι ότι κάποιες φορές αργεί να βγει πρώτος στην μπάλα.

Έμεινε στη Σαμπντόρια για αρκετά χρόνια, με τη θητεία του, ωστόσο, να στιγματίζεται από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας το οποίο ανακάλυψε το ιατρικό επιτελείο της ιταλικής ομάδας. Δίνοντας σκληρή μάχη, ξεπέρασε το πρόβλημα υγείας του και επέστρεψε στην αγωνιστική δράση.

κρστίτσιτς

Το καλοκαίρι του 2016, υπέγραψε στην εξαιρετική Αλαβές του Μαουρίσιο Πελεγκρίνο, η οποία τερμάτισε στην ένατη θέση του πρωταθλήματος και έφτασε μέχρι τον τελικό κυπέλλου Ισπανίας όπου τέθηκε αντιμέτωπη με την Μπαρτσελόνα. Με την ισπανική ομάδα πραγματοποίησε 14 συμμετοχές και σημείωσε δύο γκολ.

Ακολούθησε ο Ερυθρός Αστέρας στον οποίο παρέμεινε για δύο χρόνια και αποτέλεσε μέλος της βασικής ενδεκάδας του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, αγωνιζόμενος ως οκτάρι ή δεκάρι (σημείωσε και πέντε γκολ). Οι εμφανίσεις του στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ στον όμιλο του… θανάτου κόντρα σε Λίβερπουλ, Παρί και Νάπολι κέντρισαν το ενδιαφέρον της ΑΕΚ, η οποία τελικά τον απέκτησε μετά από μακρά περίοδο διαπραγματεύσεων.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς