19 C
Athens

Boxing Day σημαίνει ποδοσφαιρική γιορτή στην Αγγλία

Η Premier League δεν έχει αργία σήμερα, καθώς στο νησί διεξάγεται η περίφημη Boxing Day με πολύ σημαντικά παιχνίδια

Για τους Άγγλους η 26η Δεκεμβρίου είναι γιορτή και ο κόσμος γεμίζει τα γήπεδα, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά την αγαπημένη του ομάδα και να την ωθήσει στη νίκη.

Έτσι, λοιπόν, η Αγγλία έχει αγωνιστική δράση σήμερα, καθώς το απόγευμα της Τετάρτης θα διεξαχθεί η περίφημη Boxing Day, η οποία περιλαμβάνει πολύ σημαντικά παιχνίδια που αντλούν το ενδιαφέρον του φίλαθλου κοινού.

Αρχικά η πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Λίβερπουλ, θα αντιμετωπίσει τη Νιουκάστλ στο «Anfield», σ’ ένα ματς που θέλει να πάρει τη νίκη για να διατηρήσει τη διαφορά των τεσσάρων βαθμών από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι. Φυσικά μπορεί και να τη διευρύνει σε πιθανό αρνητικό αποτέλεσμα της Σίτι.

Αποτέλεσμα εικόνας για premier league boxing day

Αντίθετα οι «πολίτες» θα φιλοξενηθούν στο «King Power» από την Λέστερ, σ’ ένα ματς που τραβάει τα βλέμματα των φιλάθλων. Η Μάντσεστερ Σίτι θέλει να σηκώσει ανάστημα μετά την ήττα από την Κρίσταλ Πάλας την προηγούμενη αγωνιστική. Παράλληλα δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να επιτρέψει στη Λίβερπουλ να αυξήσει τη διαφορά της.

Από εκεί και πέρα η Τότεναμ, η οποία συνεχίζει να καραδοκεί τις δύο πρώτες της βαθμολογίας, θα φιλοξενήσει στο «Wembley» την Μπόρνμουθ. Τα «σπιρούνια» επιθυμούν να κάνουν το 5/5 και να συνεχίσουν να βρίσκονται κοντά στη δεύτερη θέση. Αυτή τη στιγμή είναι στο -2 από τους «πολίτες».

Έπειτα, δύσκολη δοκιμασία έχει και η Τσέλσι, η οποία φιλοξενείται στο «Vicarage Road» από τη Γουότφορντ. Οι μπλε μετά τα δύο αρνητικά αποτελέσματα στα τελευταία πέντε παιχνίδια έχουν ως στόχο την επιστροφή τους στις νίκες, οι οποίες θα τους κρατήσουν κοντά στην τρίτη θέση.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι η Boxing Day ολοκληρώνεται την Πέμπτη (27/12) με την αναμέτρηση Σαουθάμπτον – Γουέστ Χαμ. Οι Άγιοι βρίσκονται σε αρκετά δυσμενή θέση, καθώς έχουν μπλέξει στις χαμηλές θέσεις που βρίσκονται κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού, με αποτέλεσμα η νίκη να αποτελεί μονόδρομο.

Τα «σφυριά» από την άλλη θα επιδιώξουν να πάρουν το διπλό, το οποίο θα είναι πολύ σημαντικό, καθώς σε ενδεχόμενη νίκη, η Γουέστ Χαμ θα σκαρφαλώσει στην έβδομη θέση. Τώρα βρίσκεται στη 12η θέση με 24 βαθμούς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Boxing Day:

Τετάρτη 26/12

Φούλαμ – Γουλβς (14:30, Cosmote TV)

Μπέρνλι – Έβερτον (17:00, Cosmote TV)

Κρίσταλ Πάλας – Κάρντιφ (17:00)

Λέστερ – Μάντσεστερ Σίτι (17:00)

Λίβερπουλ – Νιούκαστλ (17:00)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Χάντερσφιλντ (17:00)

Τότεναμ – Μπόρνμουθ (17:00)

Μπράιτον – Άρσεναλ (19:15, Cosmote TV)

Γουότφορντ – Τσέλσι (21:30, Cosmote TV)

Πέμπτη 27/12

Σαουθάμπτον – Γουέστ Χαμ (21:45, Cosmote TV)

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς