16.8 C
Athens

Αποφυλακίστηκε ο Ακης Τσοχατζόπουλος: Δεν είμαι στην καλύτερη στιγμή μου

Εμφανώς καταβεβλημένος πέρασε την πόρτα της φυλακής • Ευχαρίστησε τους δικαστές για τη «δίκαιη δίκη» και τη σύζυγό του που πάλεψε μόνη της

Το κατώφλι των φυλακών πέρασε το μεσημέρι της Τρίτης ο Ακης Τσοχατζόπουλος, αφού το πενταμελές Εφετείο Αναστολών έκανε δεκτή την αίτηση για αποφυλάκιση που κατέθεσε.

Εμφανώς καταβεβλημένος, μιλώντας στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν, παραδέχθηκε ότι δεν είναι στα καλύτερά του.

Υπενθυμίζεται ότι τον τελευταίο καιρό ο κ. Τσοχατζόπουλος νοσηλευόταν φρουρούμενος στο νοσοκομείο των φυλακών, γι’ αυτό και δεν παρέλειψε εκτός από τους δικαστές να ευχαριστήσει και το προσωπικό του νοσοκομείου.

«Ευχαριστώ τους ανθρώπους που στηρίζουν το θεσμό της δικαιοσύνης, όπως το νοσοκομείο Αγιος Παύλος των φυλακών Κορυδαλλού. Ευχαριστώ τη διευθύντρια, τον αρχιφύλακα και όλο το προσωπικό γιατί κατάλαβα κάτω από ποιες συνθήκες ασκούν λειτούργημα που το έχουμε ανάγκη οι απλοί πολίτες».

Ξεχωριστή ήταν η αναφορά του «στους λειτουργούς της Δικαιοσύνης που χθες στο δικαστήριο κατάφεραν και πήραν προς έκπληξη αρκετών μια απόφαση δίκαιης δίκης που μου απέδωσε την ελευθερία μου ομόφωνα».

«Το θεωρώ καλό σημάδι για τα περαιτέρω που θα ακολουθήσουν» είπε ο πρώην υπουργός που ανακοίνωσε ότι «θα πάω σπίτι μου, με περιμένει ο γιος μου και η γυναίκα μου».

Ειδικά για τη Βίκυ Σταμάτη ο Ακης Τσοχατζόπουλος είπε ότι «το μεγαλύτερο ευχαριστώ το χρωστώ στη γυναίκα μου η οποία μόνη της παρά την εγκατάλειψη στην οποία βρέθηκε από όλους, φίλους, γνωστούς και μη, το πάλεψε και πέτυχε το καλύτερο αποτέλεσμα».

Αν και, όπως είπε, δεν ήθελε να κάνει πολιτικές δηλώσεις, σχολίασε ότι «είμαι υπό διωγμό από το 2010, η κυβέρνηση Παπανδρέου και Σημίτη ξεκίνησαν τη δίωξη εναντίον μου».

Οσον αφορά, τέλος, την κατάσταση της υγείας του είπε ότι «τα της υγείας μου έχουν αντιμετωπιστεί, έχω 80% αναπηρία λόγω του τριπλού μπάι πας. Πρέπει να κοιτάξω τον εαυτό μου».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς