15 C
Athens

Ασυνείδητος ιδιοκτήτης εγκαταλείπει τον σκύλο του στη μέση του δρόμου (pics, video)

Καρέ-καρέ από κάμερα ασφαλείας η εγκατάλειψη του σκυλάκου που γυρίζει γύρω από το αυτοκίνητο μη μπορώντας να αντιληφθεί γιατί ο ιδιοκτήτης του φεύγει χωρίς αυτόν

Θλίψη και οργή έχει προκαλέσει στη Βρετανία η εγκατάλειψη ενός σκύλου από τον ιδιοκτήτη του σε δρόμο του Στόουκ, που έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας.

Στο βίντεο από την κάμερα ασφαλείας παρακείμενου σπιτιού καταγράφεται ο ιδιοκτήτης του άτυχου τετράποδου που βρίσκεται πίσω από το σταματημένο στην άκρη του δρόμου όχημα κρατώντας το σκύλο του, ένα λευκό Στάφορντσαϊρ μπουλ τεριέ από το λουράκι, μέσα στη νύχτα.

Σε λίγο βγάζει από το πορτ μπαγκάζ ένα αντικείμενο που μοιάζει με σακούλα, και λίγο αργότερα γίνεται αντιληπτό ότι είναι ένα κρεβατάκι σκύλου.

Ολο αυτό το διάστημα ο σκυλάκος ανυποψίαστος για το τι πρόκειται να συμβεί γυρίζει γύρω από το αφεντικό του κουνώντας την ουρά, πιστεύοντας προφανώς ότι έχουν βγει βόλτα.

Ο άνδρας κοντοστέκεται, κοιτάζει γύρω του διστακτικά, παρατάει το κρεβατάκι του σκύλου στην άκρη του δρόμου και στη συνέχεια βγάζει το λουρί του.

Ο σκύλος πάει μια βόλτα, χάνεται από την κάμερα και εκείνη την ώρα το αφεντικό του κατευθύνεται τρέχοντας προς το αυτοκίνητο και μπαίνει μέσα.

Οι σκηνές που ακολουθούν είναι σπαρακτικές. Ο σκύλος γυρίζει σαν σβούρα γύρω από το αυτοκίνητο, αδυνατώντας να αντιληφθεί για ποιο λόγο ο ιδιοκτήτης του τον έχει αφήσει έξω από το αυτοκίνητο.

Στο αυτοκίνητο φαίνεται καθαρά ότι υπάρχει και ένα ακόμα άτομο, που δεδομένου ότι στη Βρετανία το τιμόνι των οχημάτων βρίσκεται δεξιά, είναι ο οδηγός, ενώ ο ιδιοκτήτης του σκύλου είναι συνοδηγός.

Ο σκύλος γυρίζει γύρω από το αυτοκίνητο και το συγκλονιστικό είναι ότι σκαρφαλώνει με τα μπροστινά του ποδαράκια πότε στη θέση του οδηγού και πότε στη θέση του συνοδηγού. Τελικά το αυτοκίνητο απομακρύνεται και ο σκύλος για λίγο το ακολουθεί, προφανώς χωρίς αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες τον βρήκε ένας περαστικός να κάθεται με θλιμμένο ύφος μέσα στο κρεβατάκι του και τον μετέφερε σε κτηνιατρείο της περιοχής απ’ όπου τον παρέλαβε η RSPCA, ο Βασιλικός Σύλλογος Πρόληψης Κακοποίησης Ζώων, ο οποίος ανέλαβε και τη φροντίδα του.

Η RSPCA σκάναρε το τσιπάκι που φορούσε o…  Snoop, όπως τον ονόμασαν και βρήκε δύο προηγούμενους ιδιοκτήτες του, κανείς όμως από αυτούς δεν είναι σύμφωνα με έρευνα που έγινε, ο ασυνείδητος που τον εγκατέλειψε.

Το βίντεο της εγκατάλειψης του σκύλου έχει γίνει viral στη Βρετανία με αγανακτισμένους πολίτες να εκφράζουν την οργή τους για τον άνθρωπο που εγκατέλειψε το άτυχο τετράποδο, ενώ οι αρχές του Στόουκ απευθύνουν έκκληση σε όσους το είδαν, μήπως αναγνωρίσουν τον απαράδεκτο ιδιοκτήτη, προκειμένου να εντοπιστεί και να βρεθεί αντιμέτωπος με σοβαρές κατηγορίες, σχετικές με την εγκατάλειψη του ζώου και παραβάσεις του κώδικα για τα κατοικίδια ζώα.

Σύμφωνα με τον Βασιλικό Σύλλογο Πρόληψης Κακοποίησης Ζώων, ο Snoop δεν είναι ο πρώτος και δυστυχώς δεν θα είναι ο τελευταίος σκύλος που εγκαταλείπεται από τα άπονα αφεντικά του, καθώς περιμένουν μέσα στους μήνες του χειμώνα οι εγκαταλείψεις ζώων να αγγίξουν ακόμα και τις 10.000.

Δυστυχώς είναι πολλοί αυτοί που παίρνουν ένα ζώο για να παίξει το παιδί τους ή για να το έχουν για συντροφιά και τελικά αντιλαμβάνονται ότι «είναι βαριά η καλογερική», με αποτέλεσμα να το πετάνε στη συνέχεια στους πέντε δρόμους. Το τραγικό που αγνοούν ή δεν ενδιαφέρονται να μάθουν είναι πως ένα ζώο που έχει μεγαλώσει σε σπίτι είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να προσαρμοστεί στις συνθήκες ζωής στους δρόμους, καθώς ούτε είναι μαθημένο να αναζητά την τροφή του, ούτε γνωρίζει πώς θα προστατευθεί από τους κινδύνους, όπως το γνωρίζει ένα αδέσποτο.

Επομένως η εγκατάλειψη ισοδυναμεί με έγκλημα, αφού ουσιαστικά στέλνουν το κατοικίδιό τους προς το θάνατο…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς