22.2 C
Athens

Απίστευτη ταλαιπωρία για 214 επιβάτες σε πτήση από Ζάκυνθο για Λονδίνο

Επιβάτες της πτήσης της Thomas Cook παρέμειναν εγκλωβισμένοι στην καμπίνα χωρίς κλιματισμό για τρεις ώρες με θερμοκρασία που άγγιζε τους 48 βαθμούς Κελσίου

Απίστευτη ταλαιπωρία και αναστάτωση έζησαν την Κυριακή, 214 επιβάτες που ταξίδεψαν από τη Ζάκυνθο με προορισμό το αεροδρόμιο του Στάνστεντ.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι επιβάτες, παρέμειναν για τρεις ώρες «εγκλωβισμένοι» στην καμπίνα του αεροσκάφους της Thomas Cook χωρίς κλιματισμό, την ώρα που η θερμοκρασία στο νησί ήταν 30 βαθμοί Κελσίου.

Η ζέστη στο εσωτερικό του αεροπλάνου ήταν αποπνικτική, με αρκετούς να βγάζουν τα ρούχα τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ασφυκτικές συνθήκες.

Ενώ η πτήση με προορισμό το αεροδρόμιο του Στάνστεντ ήταν προγραμματισμένη να απογειωθεί στις 2 μετά το μεσημέρι, το αεροπλάνο παρουσίασε κάποια βλάβη, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να υποχρεωθούν να μείνουν για 3 ώρες μέσα στο αεροσκάφος χωρίς air condition σε συνθήκες αφόρητης ζέστης, καθώς η θερμοκρασία έφτασε μέχρι και τους 48 βαθμούς Κελσίου.

Οι εικόνες που κατέγραψαν οι επιβάτες μέσα από το αεροσκάφος είναι ενδεικτικές της κατάστασης που βίωσαν. Αρκετοί είχαν ανοίξει τις μπλούζες τους, προκειμένου να δροσιστούν με άλλους να ψάχνουν απεγνωσμένα κάποια άλλη λύση. Σύμφωνα με μαρτυρίες, κάποιοι επιβάτες έκαναν εμετό, άλλοι λιποθύμησαν, ενώ δεν έλειψαν και οι κρίσεις πανικού.

Οπως καταγγέλλουν παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις στο πλήρωμα, οι απαντήσεις που έπαιρναν ήταν της λογικής ότι «σε λίγα λεπτά απογειωνόμαστε».

Τελικά μετά από τρεις ώρες δόθηκε το «πράσινο φως» να αποβιβαστούν, καθώς διαπιστώθηκε ότι η πτήση δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί.

Μετά την εξέλιξη αυτή ακολούθησε δεύτερος γύρος ταλαιπωρίας με αρκετούς επιβάτες να καταγγέλλουν ότι τα ξενοδοχεία στα οποία τους μετέφεραν ήταν σε άθλια κατάσταση, ενώ φαγητό τους χορηγήθηκε μετά τις 9 το βράδυ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Sun», η Thomas Cook, η οποία τελικά πραγματοποίησε την πτήση το πρωί της Δευτέρας, ζήτησε συγγνώμη για την ταλαιπωρία αναγνωρίζοντας ότι θα έπρεπε να είχε επιτρέψει νωρίτερα την αποβίβαση των επιβατών από το αεροσκάφος.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς