21.5 C
Athens

Τίμα, ο πιο εύστοχος του Ολυμπιακού σε τρίποντα στη Euroleague

Ο Τίμα έχει το καλύτερο ποσοστό στα σουτ έξω από τα 6,75 για τους «ερυθρόλευκους»

Είναι ένα από τα στατιστικά στοιχεία τα οποία σου προκαλούν εντύπωση από τη πρώτη στιγμή. Ο Γιάνις Τίμα δεν αμφισβητήθηκε ποτέ ότι είναι εξαιρετικός σουτέρ, ο οποίος μπορεί να «σκοτώσει» τους αντιπάλους του αν βρεθεί ελεύθερος.

Όμως, φέτος στον Ολυμπιακό δεν διανύει για την ώρα και τη καλύτερη σεζόν της καριέρας του, με τον Λετονό να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα προσαρμογής. Ο Ντέιβιντ Μπλατ (δική του επιλογή ο Τίμα) έχει δοκιμάσει πολλά για να τον ξεμπλοκάρει, αλλάζοντας του μέχρι και θέση, καθώς μεταφέρεται συχνά-πυκνά στο «4».

Γενικότερα, έχουν γίνει αρκετές συζητήσεις γύρω από το πρόσωπο του Λετονού, που έχει και κλειστό διετές συμβόλαιο. Όμως, ο Τίμα έχει το καλύτερο ποσοστό στα σουτ έξω από τα 6,75 για τους «ερυθρόλευκους». Πιο συγκεκριμένα, τον συναντάμε στη 16η θέση της λίστας της Euroleague με ποσοστό 44,83%, με τον Τίμα να έχει δοκιμάσει 29 σουτ, έχοντας ευστοχήσει στα 13 από αυτά.

Παράλληλα, να θυμίσουμε ότι ο Τίμα φέτος έχει κατά μέσο όρο 13 περίπου λεπτά με 4.1 πόντους και 1.1 ριμπάουντ.

Ο επόμενος παίκτης του Ολυμπιακού που βρίσκεται στη λίστα είναι ο Άξελ Τουπάν στη 30η θέση (μαζί με Ντε Κολό-Τζένκινς-Νίκολιτς) με ποσοστό 41,18%.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς