21.9 C
Athens

«Πολυεργαλείο» πολυτελείας ο Τουπάν!

Με πολύτιμη συνεισφορά σε αρκετούς τομείς ο Αξέλ Τουπάν αποδεικνύεται σε μία ιδιαίτερα χρήσιμη λύση για τον προπονητή του Ολυμπιακού Ντέιβιντ Μπλατ

Ο Ολυμπιακός αποκτά αργά αλλά σταθερά τη δυναμική, αλλά και την φιλοσοφία του Ντέιβιντ Μπλατ συνδυάζοντας άριστα θέαμα, ταχύτητα, αλλά και ουσία.

Ένας από τους στυλοβάτες της μέχρι τώρα αρκετά αξιόλογης πορείας των ερυθρόλευκων σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα είναι χωρίς αμφισβήτηση ο Αξέλ Τουπάν.

Ο νεοφερμένος Γάλλος φόργουορντ με τα ηγετικά του χαρακτηριστικά, αλλά και την πλούσια σωματοδομή του αναδεικνύει πτυχές της ποιότητάς του και προσφέρονας πολύτιμη συνεισφορά σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού σε άμυνα και επίθεση, αποδεικνύει πόσο χρήσιμη προσθήκη αποτελεί για το εφετινό δημιούργημα του Ντέιβιντ Μπλατ.

Ο 26χρονος φόργουορντ τον τελευταίο μήνα ξαναβρήκε τον ρυθμό του μετά τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε και δικαιολογημένα τον είχε αφήσει πίσω αγωνιστικά και αποδεικνύεται σε άσο στο μανίκι για τους ερυθρόλευκους.

Με το πάθος του, την ενέργεια που βγάζει στο παρκέ, αλλά τον μεγάλο του διασκελισμό, ο Τουπάν εξελίσσσεται σε πολύ σημαντικό καταλύτη του παιχνιδιού που χαρακτηρίζει τον φετινό Ολυμπιακό, δίνοντας την απαραίτητη ώθηση.

Τρανά παραδείγματα που αποτελούν τον φετινό κανόνα του τι μπορεί να προσφέρει ο πρώην παίκτης της Ζαλγκίρις Κάουνας είναι οι εκπληκτικές του εμφανίσεις στα πρόσφατα παιχνίδια κόντρα σε Αναντολού Εφές και Περιστέρι.

Στον «τελικό» με την τουρκική ομάδα που είχε  διεξαχθεί στις 13 Δεκεμβρίου στο ΣΕΦ, πραγματοποίησε την κορυφαία ως τώρα εμφάνισή του με τα «ερυθρόλευκα».

Στα  21:44’’  που πρόλαβε να αγωνιστεί σημείωσε 19 πόντους με 4/6 τρίποντα (είχε επίσης 2/3 2π. και ¾ βολές) μάζεψε 2 ριμπάουντ, κέρδισε 2 φάουλ, συγκεντρώνοντας 16 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης  χαρίζοντας στον Ολυμπιακό μια νίκη-χρυσάφι, που έδωσε τη δυνατότητα στους Πειραιώτες να «πατήσουν» στην τέταρτη προνομιούχο θέση.

Στην αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής  κόντρα στην φετινή ευχάριστη έκπληξη της Basket League,το Περιστέρι, ο Τουπάν ήταν ο καθοριστικότερος παράγοντας, ο παίκτης που έδωσε το σύνθημα της τελικής αντεπίθεσης.

Στο δύσκολο χρονικό διάστημα στα μισά της δεύτερης περιόδου, όπου οι ερυθρόλευκοι είδαν το ενθουσιώδες συγκρότημα του Αργύρη Πεδουλάκη να προηγείται εντελώς αναπάντεχα με … νταμπλ σκορ (19-38), ο Αξέλ Τουπάν ήταν «μπροστάρης» στην εκπληκτική ανατροπή που πέτυχε ο Ολυμπιακός.

Με τους 17 πόντους που πέτυχε, εκ των οποίων οι περισσότεροι καθοριστικοί, ο Γάλλος  έκανε τη διαφορά.

Με το μακρινό σουτ και την ευστοχία του στο δεύτερο μισό του δεύτερου δεκαλέπτου, προσφέροντας την απαραίτηση δόση αυτοπεποίθησης στους συμπαίκτες του να πιστέψουν στις δυνατότητές τους και να μειώσουν τη διαφορά στους έξι πόντους με την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους για το 42-48.

Για να ακολουθήσει ένα καιταιγιστικό και απολαυστικό δεύτερο ημίχρονο που βρήκε τον Ολυμπιακό να φτάσει με εκκωφαντικό τρόπο στη νίκη με 23 πόντους διαφορά για το τελικό 92-69.

Μεγάλο κέρδος για τον Ολυμπιακό ο Γάλλος που είναι παίκτης ρυθμού, ψυχολογίας και σουτ. Το διαρκές του «ανέβασμα» αποτελεί το καλύτερο νέο για τον Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος λατρεύει να διαθέτει παίκτες με πολλά ηγετικά χαρακτηριστικά κι άφθονο ταλέντο. Και σε αυτή την κατηγορία ανήκει ο Γάλλος φόργουορντ.

Αποτελεί μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό να διαθέτει σε εξαιρετική κατάσταση τον Αξέλ Τουπάν, διότι είναι ο παίκτης που μπορεί με τα μεγάλα του άκρα να «κουμπώσει» στα φτερά και να προσφέρει λύσεις τόσο στο «3» όσο και στο «4».

Ένα πολυεργαλείο πολυτελείας!

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς