19.7 C
Athens

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Φορ-τσάρει για τον γκολτζή

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του Βινίσιους που αρέσει στον Μαρτίνς, αλλά και η πορεία του μέχρι σήμερα • Τα δεδομένα για τους Φακούντο, Μπονατίνι και Σολδάνο

Αποτελεί προϊόν της Ακαδημίας της Σάντος. Εκεί έμαθε τα μυστικά του ποδοσφαίρου. Ο Κάρλος Βινίσιους Άλβες Μοράις, όπως είναι το πλήρες όνομά του, εντάχτηκε στους Ασπρόμαυρους σε ηλικία 10 ετών και έμεινε στο Βίλα Μπελμίρο μέχρι τα 19 του. Στη συνέχεια μετακόμισε στο Σάο Πάουλο για λογαριασμό της Παλμέιρας και εντάχτηκε στην ομάδα Κ-20 της Βερντάο. Ακολούθησαν η Καλντένσε, η Ανάπολις και το καλοκαίρι του 2017 πέρασε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού παίζοντας δανεικός στην πορτογαλική ΡεάλSC, με την φανέλα της οποίας έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο.

Ο Βινίσιους πέτυχε 20 γκολ σε 38 αγώνες την περασμένη σεζόν στη δεύτερη κατηγορία της Πορτογαλίας, κίνησε το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων, αλλά η Νάπολι ήταν εκείνη που εξασφάλισε την υπογραφή του. Ο Βραζιλιάνος σέντερ φορ συμφώνησε το περασμένο καλοκαίρι με την ιταλική ομάδα για 4ετές συμβόλαιο και εκείνη τον παραχώρησε δανεικό στην Ρίο Άβε προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του.

Ο 23χρονος στράικερ έχει κάνει αρκετό θόρυβο την τρέχουσα σεζόν στην Πορτογαλία, καθώς συνεχίζει να σκοράρει με μεγάλη συχνότητα, έχοντας συγκομιδή 13 γκολ και 2 ασίστ σε 15 αγώνες. Μάλιστα, την Κυριακή (23/12) άνοιξε το σκορ στο εκτός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος με την Πόρτο με εξαιρετική ατομική προσπάθεια, αλλά οι “δράκοι” έφτασαν στη νίκη-ανατροπή με τα τέρματα των Μπραχίμι και Μαρεγκά.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει πολύ καλή άποψη για τον Βραζιλιάνο επιθετικό, ο οποίος έχει σκοράρει φέτος, μεταξύ άλλων, εναντίον των Πόρτο, Μπενφίκα, Σπόρτινγκ και Γκιμαράες.

Πρόκειται για έναν ψηλό (1.90μ.) και δυνατό στράικερ, με καλή τεχνική κατάρτιση, ντρίμπλα και εξαιρετικά τελειώματα. Είναι αριστεροπόδαρος, αλλά χειρίζεται πολύ καλά την μπάλα και με το δεξί πόδι. Στη Σάντος και στην Παλμέιρας είχε χρησιμοποιηθεί και ως αριστερός εξτρέμ, αλλά την τελευταία διετία έχει μονιμοποιηθεί στην κορυφή της επίθεσης και είναι πολύ αποτελεσματικός.

Ο Μαρτίνς έχει ξεχωρίσει τους Φακούντο Φερέιρα της Μπενφίκα και τον Κάρλος Βινίσιους της Ρίο Άβε από την πατρίδα του, ενώ τον Ολυμπιακό απασχολούν και άλλοι σέντερ φορ.

Όπως ο Βραζιλιάνος Λέο Μπονατίνι της Γουλβς που παραχωρείται δανεικός και υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας και ο Αργεντινός Φράνκο Σολδάνο της Ουνιόν Σάντα Φε. Ο τελευταίος απασχολεί τους Ερυθρόλευκους εδώ και πολλούς μήνες, αλλά το γεγονός ότι λήγει το συμβόλαιό του το καλοκαίρι κάνει πλέον πιο προσιτή τη μεταγραφή του.

Σχετικά με τον Ουμάρ Νιασέ της Έβερτον, οι Άγγλοι παραχωρούν τον Σενεγαλέζο, που αρέσει και στη Φενέρμπαχτσε, ενώ ο Οντιόν Ιγκάλο σε δηλώσεις του στη Νιγηρία, υποστήριξε ότι πιθανότατα θα παραμείνει στην Γιατάι, καθώς δεσμεύεται με συμβόλαιο και δεν έχει φτάσει ακόμη κάποια πρόταση στους Κινέζους. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Τουρκία, η Γαλατασαράι και η Τράμπζονσπορ προτίθενται να κινηθούν για την απόκτηση του Ιγκάλο με εξάμηνο δανεισμό. Την ίδια ώρα, ο Ρομπέρτο Σολδάδο φαίνεται να αμφιταλαντεύεται ακόμα για την παραμονή του ή όχι στην Φενέρμπαχτσε.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς