20.7 C
Athens

Τον τσίτωσαν…

Περιστέρι και διαιτητές προσπάθησαν να το κάνουν ντέρμπι, αλλά η αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν καταιγιστική, παίρνοντας τη νίκη με 92-69 απέναντι στο Περιστέρι

Σε ένα παιχνίδι με δύο διαφορετικές όψεις, οι «ερυθρόλευκοι» τελικά επικράτησαν με σχετική άνεση του Περιστερίου (92-69), κάνοντας μια μεγάλη ανατροπή μετά το πρώτο εικοσάλεπτο.

Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε το Περιστέρι στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Basket League, σε ένα παιχνίδι με τρομερό ρυθμό. Το Περιστέρι ήθελε να κάνει την έκπληξη και έβαλε «δύσκολα» στην ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ, με τους γηπεδούχους να πατάνε «γκάζι» και να συνεχίζουν το σερί τους.

Με την έναρξη του παιχνιδιού, το Περιστέρι ήθελε να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό, ο οποίος προερχόταν και από «διαβολοβδομάδα» στην Εuroleague, και με γρήγορο ρυθμό μέσα και έξω από τη ρακέτα κατάφερε να αποσπάσει ένα μικρό προβάδισμα από τους γηπεδούχους.

Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός δεν έκανε τίποτα σωστά στα πρώτα πέντε λεπτά της δεύτερης περιόδου, με το Περιστέρι να τρέχει ένα μεγάλο σερί και να προηγείται πρώτα 19-38 και ύστερα 28-42. Κάπου εκεί ήρθε ο Άξελ Τουπάν, ο οποίος «πυροβολούσε» από τα 6.75, ενώ ήταν άχαστος από τη γραμμη των βολών φτάνοντας γρήγορα-γρήγορα τους 17 πόντους και μειώνοντας τη διαφορά στους 6 στο ημίχρονο (42-48).

Στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα σερί 11-0 στο ξεκίνημα, προσπερνώντας τους φιλοξενούμενους και διώχνοντας το άγχος στην άλλη μεριά. Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι δεν ξαναγύρισε ποτέ, με το Περιστέρι να μην έχει δυνάμεις να ακολουθήσει τον Ολυμπιακός, ο οποίος ήταν «καταιγιστικός» και στις δύο ρακέτες.

Xαρακτηριστικό είναι, ότι οι «ερυθρόλευκοι» δέχθηκαν μόλις 21 πόντους σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, ενώ η «μαχαιριά» ήταν το τετράποντο του Βεζένκοφ με τη λήξη της τρίτης περιόδου.

Πολλά και διάφορα είδαμε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και σήμερα. Ο τραυματισμός του Στρέλνιεκς σίγουρα επισκίασε όλα τα υπόλοιπα, ενώ ο εκνευρισμός του Ολυμπιακού με τους διαιτητές και δη με τον Μάνο είναι απολύτως δικαιολογημένος. Ο ρέφερι του αγώνα, είχε αρκετές λανθασμένες αποφάσεις με αποκορύφωμα την τεχνική ποινή στον Μιλουτίνοφ, η οποία σήμαινε και το τρίτο φάουλ του Σέρβου. Το αξιοπερίεργο στην όλη υπόθεση είναι το πως καταφέρνει ο σέντερ του Ολυμπιακού να συμπληρώνει συνεχώς φάουλ στον ελληνικό πρωτάθλημα και να διακατέχεται από τέτοιο εκνευρισμό (κλώτσησε τα διαφημιστικά), ενώ στην Ευρώπη από σπάνια έως ποτέ συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 42-48, 74-58, 92-69.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς