27.1 C
Athens

Βίντεο-σοκ από την Ινδονησία: Το τσουνάμι παρασύρει μπάντα και κοινό σε συναυλία (video)

Oι αρχές είχαν συστήσει στους πολίτες να μην πανικοβληθούν γιατί θα υπάρξει μόνο πλημμυρίδα και όχι τσουνάμι

Ένα βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες καταγράφει τη στιγμή που το τσουνάμι που χτύπησε το βράδυ του Σαββάτου την Ινδονησία, παρασύρει μια μπάντα την ώρα που τραγουδά στη σκηνή.

Yπάλληλοι της κρατικής εταιρείας PLN συγκεντρώθηκαν στην περιοχή Tanjung Lesung προκειμένου να λάβουν μέρος στη γιορτή με αφορμή το τέλος της χρονιάς, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Reuters.

Η τοπική μπάντα Seventeen τραγουδούσε στη γιορτή όταν το τσουνάμι φτάνει από πίσω της, παρασύροντας τα πάντα στο πέρασμά του.

«Το νερό σάρωσε τα πάντα στη σκηνή που βρισκόταν κοντά στη θάλασσα. Το νερό παρέσυρε όσους βρίσκονταν εκεί. Χάσαμε αγαπημένους, ανάμεσα στους οποίους ο μπασίστας μας και ο μάνατζέρ μας. Αρκετοί αγνοούνται», ανέφερε η μπάντα σε ανακοίνωσή της.

Μάλιστα, ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Seventeen, που βρίσκονταν στη σκηνή την κρίσιμη στιγμή, έκανε έκκληση μέσω instagram, ώστε να βρεθεί η σύζυγός του και δύο μέλη του συγκροτήματος που αγνοούνταν.

«Ο Αντι, ο Χέρμαν και ο Ούγιανγκ δεν έχουν βρεθεί, παρακαλώ προσευχηθείτε γι’ αυτούς. Προσευχηθείτε επίσης να βρεθεί σύντομα η σύζυγός μου. Προσευχηθείτε για τον Μπάνι και τον Οκι (είναι το μέλος της μπάντας που έχασε τη ζωή του)», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Minta doanya agar istri saya @dylan_sahara , trus mas @hermanseventeen @andi_seventeen sama @uje17_rukmanarustam cepet ktmu dalam keadaan selamat sehat walafiat. Minta ikhlas nya buat orang2 tersayang mas @baniseventeen dan mas @oki_wijaya

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Riefian Fajarsyah (@ifanseventeen) στις

Αξίζει να σημειωθεί το εγκληματικό λάθος των αρχών που μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Ανάκ Κρακατόα είχαν συστήσει στους πολίτες να μην πανικοβληθούν γιατί επρόκειτο να υπάρξει μια απλή πλημμυρίδα και όχι τσουνάμι.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς