27.9 C
Athens

Ήττα Γεωργίου στα προκριματικά για τη Ρίγα

Ο Αγγλοκύπριος παίκτης του σνούκερ έχασε 4-3 από τον Κινέζο, Ζου Γιουελόνγκ, στην πρεμιέρα της νέας σεζόν

Με μία πικρή ήττα στο τελευταίο και καθοριστικό φρέιμ άρχισε για τον Μιχάλη Γεωργίου η νέα αγωνιστική περίοδος στο σνούκερ. Ο Λονδρέζος άσος, ο οποίος από το 2016 αγωνίζεται με τη σημαία της Κύπρου, πάλεψε τον αγώνα του με τον ταλαντούχο Κινέζο, Ζου Γιουελόνγκ (Νο 33 στον κόσμο) για τα προκριματικά του Riga Masters στο Πρέστον, έχασε όμως με 4-3 παρότι έκανε μπρέικ 68 και 94 πόντων στα δύο τελευταία φρέιμ που κέρδισε.

Έτσι, ο 29χρονος άσος δεν θα δώσει το «παρών» στην τελική φάση που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 27-29 Ιουλίου στην πρωτεύουσα της Λετονίας. Θα επιστρέψει στο Πρέστον την Κυριακή, οπότε και θα αντιμετωπίσει τον Βορειοϊρλανδό, Τζόρνταν Μπράουν, στο πλαίσιο των προκριματικών για το World Open της Κίνας, τουρνουά με σαφώς μεγαλύτερο πρεστίζ και χρηματικό έπαθλο.

Ο Γεωργίου έκανε το breakthrough στην καριέρα του μες στο 2018, μια και τον Φεβρουάριο κατέκτησε το «Snooker Shoot-Out» και σημείωσε κι άλλες σημαντικές νίκες, με αποτέλεσμα να ξεκινάει τη φετινή περίοδο από το Νο 49 της παγκόσμιας κατάταξης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς