23.3 C
Athens

Γιάννης και Σέλτικς «καταργούν» Τσίπρα και Ζάεφ (video)

Η ομάδα της Βοστώνης τίμησε τον Αντετοκούνμπο με το «Μακεδονία Ξακουστή»

Λένε πως η αξία κάποιου παίκτη δεν φαίνεται όταν τον αναγνωρίζουν οι φίλοι της ομάδας του, αλλά όταν τον αναγνωρίζουν οι αντίπαλοί του. Και o Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει βιώσει αυτή την αναγνώριση πολλές φορές στα λίγα μόλις χρόνια που μετράει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Τα κατορθώματά του έχουν κάνει τον κόσμο του μπάσκετ να υποκλίνεται στο ταλέντο του «Greek Freak». Η ιστορία του από το μικρό γηπεδάκι των Σεπολίων μέχρι τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ έχει κάνει το γύρο του κόσμου.

Και όλος αυτός ο κόσμος τον γνωρίζει ως «ο Γιάννης, ο Έλληνας». Κάθε τρεις και λίγο οι Μιλγουόκι Μπακς για χάρη του μιλούν… ελληνικά στα social media.

Σε όποιο γήπεδο κι αν παίζει, ο Ελληνισμός της Αμερικής είναι εκεί για να τον τιμήσει. Κι εκείνος με τη σειρά του τιμά όπου βρεθεί τη χώρα που γεννήθηκε και μεγάλωσε και κουβαλάει πάντα στην καρδιά του τη γαλανόλευκη.

Μια ακόμα ένδοξη στιγμή έζησε ο ίδιος και μαζί του ο Ελληνισμός της Βοστώνης στο παιχνίδι των Μπακς με τους Σέλτικς. Ο Γιάννης έπαιξε κόντρα στους «Κέλτες» και εκείνοι τίμησαν τον σπουδαίο αντίπαλο με τους ήχους του «Μακεδονία Ξακουστή».

Πιο συγκεκριμένα, στο ημίχρονο της αναμέτρησης εμφανίστηκε στο παρκέ του γηπέδου μια χορευτική ομάδα Ελλήνων ομογενών που χόρεψε και τραγούδησε τη μελωδία του τραγουδιού της περηφάνειας των Μακεδόνων, γεμίζοντας με ελληνικό άρωμα το TD Garden.

Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση χωρίς να έχει τη συναίνεση της πλειοψηφίας των Ελλήνων, αναζητά ψήφο-ψήφο τα… κουκιά που θα της επιτρέψουν να ενταφιάσει 3.000 χρόνια ιστορίας, κάτω από την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών, οι Έλληνες ομογενείς με την άδεια μιας ομάδας του ΝΒΑ, επιμένουν να τιμούν την Ελλάδα, στο πρόσωπο ενός «πρεσβευτή» της, προβάλλοντας ένα από τα πιο εμβληματικά της κομμάτια, τη Μακεδονία.

Ένα μάθημα ιστορίας για όλους…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς