25.9 C
Athens

O Σέρβος πρόεδρος μιλούσε, ο Αλέξης Τσίπρας άκουγε με τα χέρια στις τσέπες (pics, video)

H γλώσσα του σώματος πρόδωσε στον πρωθυπουργό στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον κ. Βούτσιτς

Αμηχανία, ανία ή αγένεια; Ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει τον χαρακτηρισμό που θεωρεί ότι ταιριάζει περισσότερο, γεγονός είναι ωστόσο πως η εικόνα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρας κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλέξαντερ Βούτσιτς δεν τιμά ούτε τον ίδιο, ούτε τη χώρα.

Ισως ο πρωθυπουργός να ήταν κουρασμένος, ίσως να είχε πολλά πράγματα στο μυαλό του. Ο,τι όμως κι αν ισχύει, η συμπεριφορά του όσο μιλούσε ο Σέρβος πρόεδρος δεν ήταν η ενδεδειγμένη.

Στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου, ο πρωθυπουργός έδειχνε να μην ξέρει τι να κάνει με …τα χέρια του. Ετσι, αρχικά τα κρατά σταυρωμένα σχεδόν σε στάση προσευχής, στο ύψος του πόντιουμ. Στη συνέχεια, ξύνει το πρόσωπό του, ενώ διπλώνει το πόδι του σαν σε χορευτική φιγούρα.

Κατόπιν και ενώ ο Σέρβος πρόεδρος εξακολουθεί να μιλά, ο κ. Τσίπρας βρίσκει τη λύση για το πρόβλημα «χέρια»: Τα κρύβει στις τσέπες του.

Καμία από τις κινήσεις του δεν ήταν από αυτές που συνηθίζονται σε τέτοιες περιπτώσεις και εκτός αυτού υποδηλώνει και κάποιου είδους αγένεια απέναντι στον συνομιλητή του.

Βεβαίως δεν είναι η πρώτη φορά. Ποιος δεν θυμάται πώς είχε «χυθεί» στην καρέκλα κατά την επίσκεψη του πρώην Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, ή πώς στεκόταν την ώρα της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου της Γαλλίας, κατά την επίσκεψη του πρώην Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς