20.7 C
Athens

«Όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών από τους Μητροπολίτες της Μακεδονίας

Με κοινή επιστολή τους στέλνουν μήνυμα στην πολιτική ηγεσία • Εκφράζουν και την κάθετη αντίθεσή τους σε ενδεχόμενη χορήγηση αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της ΠΓΔΜ

Την έντονη ανησυχία τους και την κάθετη αντίθεσή τους με ό,τι αμαυρώνει την ένδοξη ιστορία της Μακεδονίας μετά την Συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασαν με επιστολή τους οι Μητροπολίτες της Μακεδονίας.

Στην επιστολή τους οι ιεράρχες υποστηρίζουν πως οι δηλώσεις του Σκοπιανού πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ αποδεικνύουν την συνέχιση των αλυτρωτικών βλέψεων της ΠΓΔΜ και καταγγέλλουν πως οι Πρέσπες είναι «αντίθετες στην ιστορική αλήθεια» για την ιστορία και την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Οι μητροπολίτες επιρρίπτουν ευθύνες στον πρωθυπουργό και τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, χωρίς να τους κατονομάζουν, λέγοντας πως οι δηλώσεις του κ. Ζάεφ στη Βουλή της «αφήνουν έκθετους όσους υπέγραψαν ή προτίθενται να επικυρώσουν τη συμφωνία των Πρεσπών».

Οι αρχιερείς αναφέρουν πως δεν μπορούν να πιστέψουν ότι βουλευτές, ιδίως οι αντιπρόσωποι της Μακεδονίας, θα «αμαυρώσουν το όνομά τους για πάντα» στηρίζοντας την συμφωνία.

Διαβάστε ΕΔΩ την επιστολή των 22 Μητροπολιτών

Πηγή: Romfea.gr

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς