17.7 C
Athens

Εικόνες σοκ από ναυάγιο φέρι μπόουτ – Εντρομοι επιβάτες προσπαθούν να γαντζωθούν απ’ όπου μπορούν

Το ναυάγιο συνέβη σήμερα στον πορθμό του Σελαγιάρ στην Ινδονησία και το φέρι μπόουτ βυθίστηκε μέσα σε λίγα λεπτά • Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έξι νεκρούς

Ενα συγκλονιστικό ναυάγιο έχουν καταγράψει κινητά τηλέφωνα κάποιων από τους επιβάτες που είχαν περισσότερη ψυχραιμία από τους υπόλοιπους, όταν το φέρι μπόουτ, στο οποίο επέβαιναν, στον πορθμό Σελαγιάρ στην Ινδονησία, βυθίστηκε μέσα σε λίγα λεπτά, εξαιτίας ρήγματος που δημιουργήθηκε στο κάτω μέρος του.

Εντρομοι οι επιβάτες φορούσαν σωσίβια και προσπαθούσαν να γαντζωθούν απ’ όπου μπορούσαν, όσο το σκάφος έπαιρνε κλίση και άρχισε να βυθίζεται στο παγωμένο νερό.

Η επιχείρηση διάσωσης είναι ακόμα σε εξέλιξη, ενώ οι πρώτες πληροφορίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, κάνουν λόγο για έξι νεκρούς. Υπάρχουν, ωστόσο, φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί. Το έργο των διασωστών δυσχεραίνουν σημαντικές οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

Το ναυάγιο συνέβη στον πορθμό του Σελαγιάρ, ανοικτά της Ινδονησίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το KM Lestari μετέφερε 139 επιβάτες και εκτελούσε το δρομολόγιο που ενώνει την Μπίρα, στο νησί Σουλαγουέζι, με την Παματάτα, στο νησί Σελαγιάρ.

Περίπου 15 λεπτά πριν φτάσει στο λιμάνι της Παματάρα, όμως, το σκάφος άρχισε να μπάζει νερά και να βυθίζεται με αστραπιαίο ρυθμό.

Στις φωτογραφίες και τα βίντεο που τράβηξαν με τα κινητά τους επιβάτες, κόσμος εμφανίζεται γαντζωμένος στα κάγκελα να καλεί σε βοήθεια, φορώντας τα σωσίβια που τους έχει δώσει το πλήρωμα.

Προτού καταφθάσουν τα σκάφη διάσωσης, αρκετοί επιβάτες είχαν βρεθεί στο νερό, μαζί τους και οχήματα που μετέφερε το φέρι μπόουτ.

Υπάρχουν καταγγελίες πως τα σωσίβια δεν επαρκούσαν για όλους.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς