18.2 C
Athens

Επανεμφανίστηκε το drone στο Γκάτγουικ – Ξανά στο έδαφος στα αεροπλάνα

Ακυρώθηκαν όλες οι βραδινές πτήσεις της Παρασκευής • Νέα επιχείρηση για τον εντοπισμό του χειριστή ή των χειριστών

Για μια ακόμα φορά καθηλώθηκαν στο έδαφος τα αεροσκάφη στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ που μόλις σήμερα το πρωί δειλά-δειλά ξεκίνησαν να πετούν ξανά μετά από την πρώτη εμφάνιση drone το βράδυ της Τετάρτης.

Όπως ανακοινώθηκε, ακυρώθηκαν όλες οι βραδινές πτήσεις για λόγους ασφαλείας, ενώ ξεκίνησε εκ νέου η επιχείρηση για τον εντοπισμό του ή των ατόμων που πετούν τα drones, προκαλώντας το απόλυτο χάος στο αεροδρόμιο του Λονδίνου.

Η εντολή να κλείσει εκ νέου το αεροδρόμιο δόθηκε στις 5:10 το απόγευμα της Παρασκευής από την αστυνομία, όταν υπήρξαν αναφορές για χειριστές drones στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης του Γκάτγουικ. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, οι δυνάμεις ασφαλείας θέλησαν με ειδικά όργανα να παρακολουθήσουν τον ύποπτο ή τους υπόπτους.

Πληροφορία από την αστυνομία κάνει λόγο για ένα ύποπτο άτομο. Τις τελευταίες 48 ώρες, ωστόσο, που εξελίσσεται η συγκεκριμένη υπόθεση στο Γκάτγουικ, οι βρετανικές αρχές δεν έχουν καταφέρει να προβούν στην ταυτοποίηση του πιθανού δράστη και να προχωρήσουν σε κάποια προσαγωγή ή σύλληψη.

Τόσο η αστυνομία, όσο και η MI5 παρακολουθούν στενά την περιοχή για τον εντοπισμό του δράστη, ο οποίος πιστεύεται πως είναι «μοναχικός λύκος», αλλά δεν πρέπει να σχετίζεται με την τρομοκρατία. Δεν αποκλείουν, ωστόσο, να πρόκειται για ακτιβιστική ομάδα, που διαμαρτύρεται για την κλιματική αλλαγή, εξαιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Steve Barry, δήλωσε ότι υπάρχει μία λίστα με υπόπτους, ενώ στην υπόθεση έχουν εμπλακεί οι καλύτεροι ερευνητές της υπηρεσίας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς