19.3 C
Athens

«Ύμνοι» της UEFA για Σισέ

Το εγκώμιο του Παπέ Αμπού Σισέ πλέκει η UEFA χαρακτηρίζοντας τον 23χρονο Σενεγαλέζο στόπερ του Ολυμπιακού ως αποκάλυψη των ομίλων του Europa League

Στα ύψη έχουν εκτιναχθεί οι μετοχές του Παπέ Αμπού Σισέ στο διεθνές ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Οι εκπληκτικές εμφανίσεις του διεθνούς Σενεγαλέζου στόπερ έχουν με τη φανέλα του Ολυμπιακού στη φάση των ομίλων του Europa League έχουν προκαλέσει τον θαυμασμό αλλά και την εκτίμηση σύσσωμης της ποδοσφαιρικής Ευρώπης.

Ο Παπέ Σισέ συνέβαλε τα μέγιστα στην επική νίκη-πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Μίλαν, ενώ γενικότερα ήταν από τους κορυφαίους σε απόδοση παίκτες των ερυθρόλευκων στην πορεία τους στην φάση των ομίλων του Europa League.

Η UEFA μάλιστα χαρακτηρίζει τον αμυντικό του Ολυμπιακού ως έναν από τους παίκτες αποκάλυψη του φετινού Europa League για τις ηλικίες κάτω των 24 ετών.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο 23χρονος Σενεγαλέζος μέτρησε πέντε συμμετοχές στην διοργάνωση και πέτυχε κι ένα γκολ αυτό με την Μίλαν.
Η UEFA στην παρουσίασή της για τον Σισέ αναφέρει: «Πύργος στην άμυνα του Ολυμπιακού, που συνδυάζει ρυθμό και ικανότητες. Ο Σενεγαλός σέντερ μπακ είναι επίσης απειλή στις στημένες φάσεις».

Αναλυτικά η ενδεκάδα: Τερματοφύλακας: Ντομινίκ Λιβάκοβιτς (Ντιναμο Ζάγκρεμπ), Άμυνα: Σισέ, Ζόζεφ Έντου (Γκενκ), Ζούνιορ Φίρπο (Μπέτις), Κέντρο: Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς (Άιντραχτ Φρανκφούρτης), Χιοβάνι λο Σέλσο (Μπέτις), Κάι Χάβερτς (Λεβερκούζεν) και Πάμπλο Φορνάλς (Βιγιαρεάλ), Επίθεση: Ισμαΐλα Σαρ (Ρεν), Λούκα Γιόβιτς (Άιντραχτ Φρανκφούρτης) και Τακούμι Μιναμ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς