21.4 C
Athens

Φανταστείτε και να δέσει με τον καιρό…

Οι ερυθρόλευκοι του Ντέιβιντ Μπλατ, τη φετινή χρονιά έχουν θέσει τις βάσεις για κάτι διαφορετικό, το οποίο το δουλεύουν από την αρχή της σεζόν και το βλέπουμε στο παρκέ, από αγώνα σε αγώνα

Οι ερυθρόλευκοι έχουν μπει σε δρόμο ορθό, δρόμο επιτυχιών, που τους φέρνει όλο και πιο κοντά στο πλεονέκτημα της έδρας και την κατάληψη στην πρώτη τετράδα της Ευρωλίγκα αν και πρόκειται για ένα νέο σύνολο παικτών στα χέρια του εμπειρότατου Ντέιβιντ Μπλατ.

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το εμπόδιο της Γκραν Κανάρια, το βράδυ της Πέμπτης, για την 14η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, πετυχαίνοντας άλλη μια νίκη.

Στόχος της ομάδας του Πειραιά είναι το -όσο γίνεται καλύτερο- πλασάρισμα στην πρώτη τετράδα, το οποίο δίνει και πλεονέκτημα της έδρας. Βέβαια, ιδανικό σενάριο είναι το να γίνει το 10-5, την ερχόμενη εβδομάδα, απέναντι στην Νταρουσάφακα, σε εκτός έδρας αναμέτρηση.

Οι ερυθρόλευκοι, με «πρωτομάστορα» τον Ντέιβιντ Μπλατ έχουν μπει σε έναν αρκετά σωστό δρόμο, παίζοντας όμορφο, ελκυστικό και ολοκληρωμένο μπάσκετ, το οποίο δίνει νίκες. Και νίκες τις οποίες, ίσως αρκετοί δεν περίμεναν με τέτοιον τρόπο. Όπως για παράδειγμα, ο θρίαμβος επί της Ρεάλ Μαδρίτης. Το θετικό είναι πως τα θετικά αποτελέσματα έρχονται και στην έδρα του Ολυμπιακού, αλλά και εκτός από αυτήν.

Και ο Μπλατ είναι πρωτομάστορας, διότι έχει βάλει τη σφραγίδα του στην φετινή ομάδα, προσπαθώντας να βγάλει την κορυφαία επίδοση και απόδοση του κάθε αθλητή, βδομάδα με τη βδομάδα. Παρά τα όποια προβλήματα, διότι μπασκετικός Ολυμπιακός χωρίς προβλήματα μεσούσης της σεζόν και απώλειες παικτών από τραυματισμό, αποτελεί …όνειρο απατηλό.

Τρανό παράδειγμα αποτελεί η εμφάνιση του Γιώργου Μπόγρη στη Βαρκελώνη. Με τον Αμερικανοϊσραηλινό προπονητή να δίνει ξεχωριστά συγχαρητήρια στον Έλληνα σέντερ, για όσο αγωνίστηκε, δίνοντας τα μέγιστα με τη σειρά του. Ομολογουμένως, δεν πρόκειται για τα βασικά γρανάζια του συνόλου του Μπλατ, όμως κι εκείνος με τη σειρά του, όποτε του δίνεται η ευκαιρία, δηλώνει «παρών».

Όσον αφορά την χτεσινή εμφάνιση, φάνηκε για άλλη μια φορά η σφραγίδα και οι βάσεις του Ντέιβιντ Μπλατ, με τις 29 ασίστ, γεγονός που από μόνο του αποτελεί τρανή επίδοση στην ιστορία του Ολυμπιακού στο θεσμό της Ευρωλίγκας.

Οι Πειραιώτες καλούνται να μείνουν με τα πόδια και το …μυαλό στη γη, ώστε να συνεχίζουν προσγειωμένοι τις εξαιρετικές εμφανίσεις και τα θετικά αποτελέσματα. Η διοργάνωση βρίσκεται σχεδόν στα μισά, με τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει, ούσα νέα ομάδα, ρεκόρ παρόμοιο του περσινού, στο σημείο που βρισκόμαστε.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς