18.4 C
Athens

Οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής στο πλευρό των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου

Επιρρίπτουν ευθύνες στον πατριάρχη της οικογένειας Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο και τάσσονται υπέρ των παιδιών του που κάνουν αγώνα, προκειμένου να διασώσουν την ιστορική βιομηχανία

Οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής έχουν επιλέξει στρατόπεδο στην διαμάχη ανάμεσα στον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο και τους γιους του και τάσσονται στο πλευρό των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου.

Έχοντας ζήσει εδώ και τόσο καιρό τα πράγματα από μέσα οι εργαζόμενοι είναι οι καλύτεροι κριτές για το τι οδήγησε τη Χαλυβουργική στην παρακμή και ποιος μπορεί να την επαναφέρει σε βιώσιμη πορεία και θεωρούν ότι μόνο ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος μπορούν να διασώσουν την ιστορική βιομηχανία.

Οι εργαζόμενοι επιρρίπτουν ευθύνες στον πατριάρχη της οικογένειας, Κ. Αγγελόπουλο για το σημερινό αδιέξοδο, στο οποίο έχει περιέλθει η βιομηχανία και κάνουν λόγο για εγκατάλειψη.

Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι «η εγκατάλειψη που βιώσαμε όλο το τελευταίο διάστημα από τον ιδιοκτήτη της Χαλυβουργικής Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, οδήγησε την επιχείρηση στο σημερινό θλιβερό αδιέξοδο. Ένα αδιέξοδο που ρίχνει στον Καιάδα της ανεργίας όλους εμάς και τις οικογένειές μας, αλλά και την ιστορικότερη όλων των βιομηχανιών. Είναι αδιανόητο ο πλούσιος ιδιοκτήτης της επιχείρησης να μην είναι σε θέση να υποβάλλει στη ΔΕΗ σοβαρή πρόταση διακανονισμού την ίδια στιγμή που υποσχόταν με δηλώσεις την χρηματοδότησή της. Το κλείσιμο της επιχείρησης υπό αυτές τις συνθήκες είναι παράλογο και εγκληματικό», καταλήγουν.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος ουσιαστικά παραδέχθηκε ότι δεν πρόκειται να κάνει καμία κίνηση για τη διάσωση της Χαλυβουργικής, καθώς πιστεύει ότι δεν μπορεί πλέον να αξιοποιηθεί ως χαλυβουργία.

«Ο τζίρος της εταιρείας έχει σημειώσει κατακόρυφη πτώση. Η Χαλυβουργική μπορεί να αξιοποιηθεί αλλά με άλλον τρόπο, όχι ως χαλυβουργία. Πρέπει να αναζητήσει νέα δραστηριότητα και να κάνει νέα αρχή. Δεν υπάρχει σήμερα οπουδήποτε στον κόσμο τράπεζα που να δέχεται να χρηματοδοτήσει μια χαλυβουργία. Ο μόνος λόγος για τον οποίο η εταιρεία παραμένει εν ζωή είναι για την προστασία των εργαζομένων. Διαφορετικά θα είχε κλείσει προ πολλού», είχε πει χαρακτηριστικά.

Αντίθετα, οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος έχουν κάνει κινήσεις για τη διάσωση της Χαλυβουργικής. Έχουν υποβάλλει ήδη αίτημα δικαστικής συμπαράστασης, ενώ έχουν ζητήσει συναντήσεις με διοικήσεις τραπεζών, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των δανείων της.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες επέρριψαν την κύρια ευθύνη για το λουκέτο της ιστορικής βιομηχανίας στη σύζυγο του πατέρα τους, Ευανθία Παπαγιαννοπούλου, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν τα κεφάλαια για τη διάσωσή της, αλλά διοχετεύονται σε λογαριασμούς της κ. Παπαγιαννοπούλου, ενώ καταγγέλλουν ότι σημαντικά ποσά παραμένουν δεσμευμένα σε λογαριασμούς του εξωτερικού, «εξαιτίας του παράνομου διορισμού της σε σειρά εταιρειών συνιδιοκτησίας μας», όπως λένε χαρακτηριστικά.

Αναφέρουν μάλιστα ότι τα τελευταία 3,5 χρόνια παρά το γεγονός ότι δεν κατέχουν μετοχές της Χαλυβουργικής, διέθεσαν δικά τους κεφάλαια, προκειμένου η επιχείρηση να παραμείνει σε λειτουργία και να συνεχίσουν να πληρώνονται κανονικά οι εκατοντάδες εργαζόμενοι.

Προειδοποιούν, επίσης, ότι θα σταθούν πολέμιοι των καταστροφικών επιλογών όσων αποφασίζουν για τον πατέρα τους και ηθελημένα καταστρέφουν ό,τι με υπερηφάνεια και υπερπροσπάθεια δημιουργήθηκε και με κόπο συντηρήθηκε.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν δηλώνουν την οργή και τη θλίψη τους για τη διακοπή ηλεκτροδότησης της εταιρείας και σημειώνουν ότι ο πατέρας τους δεν είναι σε θέση να αναλάβει πρωτοβουλία, να μετάσχει σε λήψη αποφάσεων και να συμβάλλει στην υλοποίησή τους, καθώς επίσης και ότι δεν ήταν και δεν είναι σε θέση να κατανοήσει την απειλή και τις συνέπειες της παράλειψης να υποβληθεί η ρεαλιστική πρόταση διακανονισμού που είχε διαμορφωθεί από την Διοίκηση.

Πηγή: bankingnews.gr

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς