24 C
Athens

Ο βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο Φαραώ!

Ο Σαλάχ έγινε ο πρώτος παίκτης που φτάνει τα 32 γκολ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ (πρωτάθλημα 38 αγωνιστικών) ξεπερνώντας Σίρερ, Κριστιάνο και Σουάρες

Λίγες ώρες μετά την ανακήρυξή του σε κορυφαίο ποδοσφαιριστή της χρονιάς στην Πρέμιερ Λιγκ, ο Μοχάμεντ Σαλάχ φρόντισε να δικαιώσει πανηγυρικά όσους τον επέλεξαν. Και το έκανε εμφατικά, γράφοντας το όνομά του στα βιβλία της ιστορίας της Πρέμιερ Λιγκ, ως ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ!

Συγκεκριμένα, στο 26ο λεπτό της αναμέτρησης με την Μπράιτον, για την τελευταία αγωνιστική της Πρέμιερ, ο Αιγύπιος επιθετικός, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και με το μαγικό αριστερό πόδι του, έστειλε την μπάλα να αναπαφθεί στα αντίπαλα δίχτυα. Πέτυχε το 32ο φετινό γκολ του στην Πρέμιερ Λιγκ και έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που καταφέρνει κάτι τέτοιο στην Πρέμιερ Λιγκ, σε διοργάνωση 38 αγώνων!

Με αυτή του την επίδοση, μάλιστα, ο Σαλάχ προσπέρασε τους Λουίς Σουάρες, Αλαν Σίρερ και Κριστιάνο Ρονάλντο, που είχαν φτάσει τα 31 γκολ με Λίβερπουλ, Μπλάκμπερν και Μάνστσεστερ Γιουνάιτεντ αντίστοιχα. Μάλιστα, ο Αιγύπτιος «έσπασε» το ρεκόρ, παρότι είχε «κολλήσει» στα 31 γκολ από τις 21 Απριλίου.

 

Ο Κριστιάνο κλαίει, ο Σουάρες του γυαλίζει τα παπούτσια και ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ που πέτυχε 31 γκολ, Άλαν Σίρερ, παραδίδει στον “Φαραώ” το στέμμα του…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς