24.2 C
Athens

Επιστρέφουν στα καθήκοντά τους τον νέο χρόνο οι διαιτητές

Κανονικά τα παιχνίδια της 16ης αγωνιστικής στις 12-13 Ιανουαρίου, ενώ τα ματς της 15ης που αναβλήθηκε θα γίνουν εμβόλιμα στις 16-17 Ιανουαρίου

Επιστρέφουν από το νέο χρόνο στα… καθήκοντά τους οι διαιτητές της Super League. Στις επαφές που έχουν γίνει με τους ιθύνοντες της ΕΠΟ, της ΚΕΔ και της Super League, διατυπώθηκε ότι θα υπάρξει η διαμαρτυρία προκειμένου σταλούν τα μηνύματα σε κάθε κατεύθυνση, αλλά δεν θα τινάξουν το πρωτάθλημα στον αέρα.

Αυτό συνεπάγεται πως το Σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου τα παιχνίδια πρωταθλήματος της 16ης αγωνιστικής θα γίνουν κανονικά όπως έχει προγραμματιστεί από την διοργανώτρια του πρωταθλήματος. Όσον αφορά τα ματς που αναβλήθηκαν στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής θα διεξαχθούν την Τετάρτη 16 και την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου όπως προβλέπει ο Κανονισμός.

Ο ΚΑΠ αναφέρει ότι σε περίπτωση αναβολής αγωνιστικής του α’ γύρου, αυτή θα πρέπει υποχρεωτικά να διεξαχθεί εμβόλιμα. Το άρθρο 22, παράγραφος 6 του ΚΑΠ αναφέρει σχετικά ότι:

«Σε περίπτωση αναβολής μίας ή περισσοτέρων αγωνιστικών του πρωταθλήματος, αν αυτές λάβουν χώρα στον α’ γύρο, τότε το πρωτάθλημα συνεχίζεται με τις επόμενες (μη αναβληθείσες αγωνιστικές) και η αναβληθείσα αγωνιστική ορίζεται σε εμβόλιμες ημερομηνίες. Αν, αντιθέτως, η αναβολή λάβει χώρα στον β΄ γύρο, τότε το πρωτάθλημα συνεχίζεται υποχρεωτικά με την αναβληθείσα αγωνιστική και μετακυλίονται συναφώς οι χρονικά επόμενες αγωνιστικές».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς