19.7 C
Athens

Οι τρεις μεταγραφές του Μαρτίνς (vid)

Οι θέσεις στις οποίες χρειάζεται άμεσα μεταγραφές ο Ολυμπιακός σύμφωνα με τα «θέλω» του προπονητή του και οι βασικοί υποψήφιοι για να τις καλύψουν

Συμπληρώθηκε μια εβδομάδα από την άφιξη των «ερυθρολεύκων» στο Ζέεφελντ. Ο Πέδρο Μαρτίνς προσπαθεί να χτίσει ένα αξιόπιστο σύνολο, ικανό να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις της ερχόμενης σεζόν, όμως επί της ουσίας αυτή τη στιγμή δουλεύει χωρίς τα βασικά του… συστατικά. Κι αυτό διότι σημαντικά κομμάτια του παζλ δε βρίσκονται, ακόμη στην ομάδα.

Βασικές προτεραιότητες του Πέδρο Μαρτίνς είναι οι δυο θέσεις στον άξονα, με δύο κεντρικά χαφ, εκ των οποίων το ένα πιο αμυντικογενές, και ένα εξτρέμ που θα μπορεί να προσφέρει ό,τι δεν πήρε ο Ολυμπιακός από τις πτέρυγές του τη σεζόν που πέρασε.

Ο Ποντένσε

Πιο κοντά να κλείσει, αυτή τη στιγμή φαίνεται πως είναι το κενό στα φτερά. Κι αυτό γιατί, όπως έχετε ενημερωθεί εδώ και μέρες από το fws.gr, οι συζητήσεις του Ολυμπιακού με τον Ντανιέλ Ποντένσε βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο. Ο Πορτογάλος εξτρέμ είναι θετικός στο ενδεχόμενο να μετακομίσει στην Ελλάδα και φαίνεται πως προτιμά την προοπτική των Πειραιωτών, από εκείνη της Νότιγχαμ, για την οποία επίσης «έπαιζε» το όνομά του. Λογικά, λοιπόν, μέχρι την Παρασκευή θα έχουμε… λευκό καπνό από την υπόθεση του πρώην παίκτη της Σπόρτινγκ. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικός ο ενθουσιασμός που επικρατεί στις τάξεις των φιλάθλων του Ολυμπιακού για τη «σβούρα» από την Πορτογαλία, αφού ήδη έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους βιντεάκια «καλωσορίσματος» στο YouTube.

Γουίλιαν και Πρίσιτς

Από κει και πέρα, όλο το βάρος πέφτει στο χώρο του κέντρου. Ο Μαντί Καμαρά είναι μέχρι στιγμής η ευχάριστη έκπληξη της προετοιμασίας, όμως ασφαλώς στον Ολυμπιακό δε θα στηρίξουν μια τόσο νευραλγική θέση, αποκλειστικά σε έναν 21χρονο παίκτη που ως πέρσι αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας. Ο Μαρτίνς έχει ζητήσει δύο προσθήκες στη μεσαία γραμμή.

Στη λίστα αυτή ξεχωρίζουν τα ονόματα των Γουίλιαν Αράο και Σανίν Πρίσιτς. Ο Βραζιλιάνος της Φλαμένγκο είναι ο παίκτης που έχουν ξεχωρίσει οι «ερυθρόλευκοι» από τη χώρα του καφέ και κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να τον αποκτήσουν.

Όσο για τον διεθνή Βόσνιο που έμεινε ελεύθερος από τη Ρεν, παρότι πρόσφατα φαινόταν ότι χάθηκε οριστικά για τον Ολυμπιακό, χθεσινοβραδινές πληροφορίες ανέφεραν ότι η περίπτωση του αναθερμαίνεται, αφού ο μάνατζέρ του έκανε νέο «άνοιγμα» προς την ομάδα του Πειραιά. Πρόκειται για μια εξαιρετική περίπτωση, που οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού δεν έβγαλαν ποτέ από το κάδρο, αφού ήταν εξαρχής η πρώτη επιλογή.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Πέδρο Μαρτίνς θέλει να προχωρήσουν άμεσα οι εν λόγω υποθέσεις. Μεθαύριο (5/7), η ομάδα επιστρέφει στη βάση της, όπου και θα παραμείνει μέχρι και τις 13 Ιουλίου. Στο διάστημα αυτό ο προπονητής του Ολυμπιακού θα ήθελε να αποκτηθούν τουλάχιστον οι δύο από τους τρεις ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στις προτεραιότητές του. Στην τελική, αν δεν καταστεί αυτό δυνατόν, οι κινήσεις αυτές περιμένει να ολοκληρωθούν μέχρι τις πρώτες μέρες της παραμονής των ερυθρολεύκων στην Ολλανδία. Αργότερα, γνωρίζει πολύ καλά ότι θα στενέψουν τα περιθώρια, όσον αφορά την ενσωμάτωση και την προετοιμασία των νέων αποκτημάτων για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, το πρώτο διάστημα του Αυγούστου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς