18.3 C
Athens

Κρίσιμη η κατάσταση του 6χρονου που κρεμάστηκε παίζοντας στο Παλαιό Φάληρο (video)

Το αγοράκι έπαιζε με λουρί σκύλου που το είχε κρεμάσει σε πρόκα που υπήρχε στον τοίχο • Νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο Παίδων

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο νοσοκομείο Παίδων το 6χρονο αγοράκι που κινδύνεψε να πνιγεί από λουρί σκύλου στο Παλαιό Φάληρο.

Ο μικρός έπαιζε και κρέμασε το λουρί του σκύλου σε μια πρόκα, όπως είπε ο θείος του παιδιού. Οι διασώστες επί 35 λεπτά έδωσαν μάχη για να κρατήσουν το μικρό αγόρι στη ζωή, που αρχικά οι πληροφορίες το ήθελαν να έχει χάσει τη ζωή του.

Όπως περιέγραψε ο θείος του μικρού μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 ο 6χρονος έπαιζε. Είχε το λουράκι του σκύλου στα χέρια, έβαλε πάνω στο κρεβάτι ένα τραπεζάκι στο οποίο ανέβηκε και στη συνέχεια φαίνεται ότι κρέμασε το λουράκι σε μια πρόκα που υπήρχε στον τοίχο. Άγνωστο πως το λουρί μπλέχτηκε στο λαιμό του παιδιού που φαίνεται ότι έχασε την ισορροπία του και κρεμάστηκε.

Δυστυχώς η μητέρα του, που βρισκόταν στην κουζίνα, δεν κατάλαβε το παραμικρό. Η 13χρονη αδελφή του μικρού βρισκόταν επίσης στο σπίτι, αλλά σε διαφορετικό δωμάτιο.

Όταν πέρασε αρκετή ώρα και η μητέρα συνειδητοποίησε ότι δεν ακούει τον μικρό να παίζει, πήγε στο δωμάτιο και είδε το παιδί της κρεμασμένο.

Η γυναίκα ευτυχώς, παρά τον πανικό της, κατέβασε το παιδί και κάλεσε το ΕΚΑΒ.

Οι διασώστες βρήκαν τον μικρό αναίσθητο. Άμεσα επιχείρησαν ανάνηψη. Επί 35 λεπτά το παιδί δεν έδινε σημάδια ζωής, όμως επέμειναν και τελικά κατάφεραν να τον επαναφέρουν. To θέμα, όμως, είναι πως ο εγκέφαλός του έμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς οξυγόνο.

Το παιδί παραμένει διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς