21.4 C
Athens

Τα «θέλω» του Φερέιρα και της Μπενφίκα

Ποια είναι τα δεδομένα στην υπόθεση του Αργεντινού σέντερ φορ που βρίσκεται στο στόχαστρο του Ολυμπιακού • Και ένα υστερόγραφο για τον Ερνάνι

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει στην κορυφή των προτιμήσεών του για τη θέση του σέντερ φορ τον Φακούντο Φερέιρα. Ωστόσο, δεν πρόκειται για εύκολη υπόθεση. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από την Πορτογαλία, οι απαιτήσεις του ποδοσφαιριστή και της Μπενφίκα είναι οι ακόλουθες:

-Η ομάδα της Λισαβόνας θέλει ο Ολυμπιακός να καλύψει το μισό ετήσιο συμβόλαιο του παίκτη, δηλαδή να του καταβάλει 1.100.000 ευρώ καθαρά. Αυτό σημαίνει, ότι θα κοστίσει στους Ερυθρόλευκους 1.600.000 μαζί με την εφορία για ουσιαστικά 4 μήνες αγωνιστικής δράσης.

-Η Μπενφίκα επιθυμεί να λάβει μίνιμουμ 1.000.000 ευρώ για τον εξάμηνο δανεισμό του Αργεντινού στράικερ και ταυτόχρονα να μπει οψιόν αγοράς ύψους 7.000.000 ευρώ.

-Επίσης, οι «Αετοί» εναλλακτικά δανείζουν τον παίκτη για ένα χρόνο (έχει συμβόλαιο μέχρι το 2022), με την υποχρέωση ο Ολυμπιακός να καλύψει το συμβόλαιο του 27χρονου επιθετικού (2.200.000 για 12 μήνες) και για το συγκεκριμένο διάστημα η Μπενφίκα θέλει κοντά στα 2.000.000 ευρώ ως ενοίκιο.

Ουσιαστικά ο εξάμηνος δανεισμός του Φερέιρα κοστίζει συνολικά 2.600.000 ευρώ και για ένα χρόνο τα διπλάσια χρήματα.

Υ.Γ.: Με αφορμή ότι ο Ολυμπιακός, μετά τον Γιώργο Μασούρα που αποκτήθηκε από τον Πανιώνιο, αναζητάει στη διεθνή αγορά και άλλον πλάγιο επιθετικό, πληροφορίες αναφέρουν πως δεν έχει γίνει οποιαδήποτε κίνηση για τον Ερνάνι. Ο τελευταίος δεν φαίνεται να είναι στις επιλογές των Ερυθρόλευκων, ενώ και ο ποδοσφαιριστής θέλει να μείνει στην Πόρτο μέχρι το καλοκαίρι και ως ελεύθερος τότε να διαπραγματευτεί με άλλους όρους για νέο συμβόλαιο ή τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς