19.2 C
Athens

Ο κακός μπελάς του Μουρίνιο έχει ονοματεπώνυμο!

Ο Ζοσέ Μουρίνιο αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τον Γιούργκεν Κλοπ να πρωταγωνιστεί πάλι στην απόλυση του συναδέρφου του

Ο Ζοσέ Μουρίνιο μετά από 2,5 χρόνια στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απολύθηκε και πλέον θα αναζητήσει νέα ομάδα στην προπονητική του καριέρα. Το παιχνίδι που ουσιαστικά… έκαψε τον Πορτογάλο ήταν αυτό κόντρα στην Λίβερπουλ. Μια οδυνηρή ήττα που βύθισε κι άλλο την έτσι κι αλλιώς προβληματική αυτό τον καιρό Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η συγκεκριμένη κολόνια βέβαια κρατάει χρόνια και πλέον μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως ο Γιούργκεν Κλοπ είναι ο κακός μπελάς του Ζοσέ Μουρίνιο.

Η αρχή έγινε το 2013

Image result for jurgen klopp and jose mourinho

Ο Ζοσέ Μουρίνιο ανέλαβε τη Ρεάλ Μαδρίτης πριν μερικά χρόνια με συγκεκριμένους στόχους. Να επιστρέψει δηλαδή η ομάδα στην κορυφή της Ευρώπης αλλά και να βάλει ένα στοπ στην κυριαρχία της Μπαρτσελόνα στους εγχώριους τίτλους.

Ο Μουρίνιο παρά το εφιαλτικό του ντεμπούτο στα classico (5-0 ήττα) αμφισβήτησε τους «μπλαουγκράνα» στη θητεία του, πέτυχε μεγάλες νίκες κόντρα στον Γκουαρδιόλα και κατέκτησε ένα πρωτάθλημα Ισπανίας, ένα κύπελλο Ισπανίας και ένα Super Cup Ισπανίας.

Ο μεγάλος στόχος κι αυτό που έλειπε από τη συλλογή του ήταν το Champions League. Η Ρεάλ έφτασε στα ημιτελικά του θεσμού και κληρώθηκε με την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Η ευκαιρία που παρουσιάστηκε τότε για επιστροφή σε τελικό της διοργάνωσης ήταν τεράστια κι όλοι στη «Βασίλισσα» νόμιζαν ότι επιτέλους είχε έρθει η ώρα.

Ωστόσο όλοι υπολόγιζαν χωρίς τον ξενοδόχο. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ με μια πραγματική ποδοσφαιρική παράσταση κατάφερε να νικήσει με 4-1 τη Ρεάλ Μαδρίτης του Ζοσέ Μουρίνιο! Μια μαγική βραδιά, μια βραδιά που η Βεστφαλία υποκλίθηκε στον Κλοπ και την αρμάδα του. Στον επαναληπτικό η Ρεάλ προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε και ο αποκλεισμός ήταν οδυνηρός, παρά τη νίκη με 2-0.

Από εκείνο το παιχνίδι και μετά άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον Πορτογάλο τεχνικό, ο οποίος λίγο μετά αποχώρησε από τη Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς να έχει καταφέρει να υλοποιήσει το βασικό στόχο της ομάδας.

Το σκηνικό μεταφέρεται σε… αγγλικό έδαφος

Image result for jurgen klopp and jose mourinho

Ο Μουρίνιο βρίσκεται στην Τσέλσι όντας την προηγούμενη σεζόν (2014-15) πρωταθλητής Αγγλίας, ενώ ο Κλοπ αναλαμβάνει τη Λίβερπουλ με μοναδικό στόχο να την επαναφέρει στην ελίτ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Το ξεκίνημα του Γιούργκεν Κλοπ στον κόκκινο πάγκο δεν είναι θετικό, καθώς η ομάδα δεν κέρδισε στα πέντε πρώτα ματς με τον Γερμανό. Ωστόσο το σκηνικό επρόκειτο να αλλάξει, όταν η Λίβερπουλ ταξίδεψε στο Λονδίνο, για να αντιμετωπίσει την Τσέλσι στο «Stamford Bridge».

Οι μπλε ξεκίνησαν καλύτερα το ματς και κατάφεραν μόλις στο 4’ να προηγηθούν με γκολ του Ραμίρες. Όμως η Λίβερπουλ που είχε αλλάξει αγωνιστική συμπεριφορά στην μετά-Ρότζερς εποχή και πάλευε σε όλα τα παιχνίδια για το θετικό αποτέλεσμα, κατάφερε να γυρίσει τούμπα το ματς και να φύγει νικήτρια με 3-1 (Κουτίνιο 45+3’, 74’, Μπεντέκε 83’).

Ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε ξεκινήσει με προβλήματα τη σεζόν και φαινόταν να έχει χάσει τα αποδυτήρια, με την Τσέλσι μάλιστα να βρίσκεται κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού. Η συγκεκριμένη ήττα κόντρα στην Λίβερπουλ ήταν η αρχή του τέλους για τον Μουρίνιο, ο οποίος 17 μέρες αργότερα έφυγε κι επίσημα από τους μπλε.

Θεατές στο ίδιο σκηνικό

Image result for jurgen klopp and jose mourinho

Η τελευταία φορά που ο Μουρίνιο απολύθηκε εξαιτίας του Γιούργκεν Κλοπ σχετίζεται με τη φετινή χρονιά. Ένα ματς Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ντέρμπι και ο στόχος της νίκης είναι πάντα μεγάλος.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φέτος έχει πολλά προβλήματα με τον Μουρίνιο να χάνει από την αρχή της σεζόν τα αποδυτήρια. Οι «κόκκινοι διάβολοι» αγωνιστικά δεν μπορούσαν να επανακάμψουν και τα αρνητικά αποτελέσματα ήταν πολλά. Η εικόνα της ομάδας δεν άλλαξε ούτε κόντρα στην Λίβερπουλ.

Η Γιουνάιτεντ στο «Anfield» δεν παρουσιάστηκε ποτέ και τα στατιστικά λένε απόλυτα την αλήθεια του αγώνα. Η ήττα με 3-1 ήταν απόλυτα δίκαιη, με τον Μουρίνιο δύο μέρες μετά (18/12) να αποχωρεί από το σύλλογο. Ήταν συνολικά η τρίτη φορά που ο Κλοπ σχετίζεται σε απόλυση του Πορτογάλου τεχνικού.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς