19.1 C
Athens

Η Ντιναμό Κιέβου ανοίγει την… όρεξη του Ολυμπιακού

Σε μεταγραφικό «πυρετό» μπαίνει ο Ολυμπιακός • Τι ισχύει με Σολδάδο, Ντιματά και Σαντίνι

Ο Ολυμπιακός «χαμογέλασε» στη Νιόν καθώς απέφυγε τα… μεγαθήρια των μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και με τη Ντιναμό Κιέβου έχει βάσιμες ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Αυτός είναι και ένας έξτρα λόγος που οι ερυθρόλευκοι επιδιώκουν τη μεταγραφική ενίσχυσή τους προκειμένου να υπερπηδήσουν το εμπόδιο της ουκρανικής ομάδας. Οι ερυθρόλευκοι έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στις κινήσεις που θα γίνουν εντός των επόμενων ημερών προκειμένου το ρόστερ να ενισχυθεί στη θέση του φορ, ενώ παράλληλα στις σκέψεις των ανθρώπων του Ολυμπιακού βρίσκεται και η απόκτηση ενός αριστεροπόδαρου μεσοεπιθετικού.

Υπενθυμίζεται πως ο Ολυμπιακός από την 1η Ιανουαρίου θα εντάξει στο δυναμικό του και τον δεξιό ακραίο επιθετικό Γιάννη Μασούρα που απέκτησε από τον Πανιώνιο.

Το ενδιαφέρον στην «αιχμή του δόρατος

Τις τελευταίες ημέρες τα δημοσιεύματα σε Ελλάδα και Ευρώπη έχουν φέρει ουκ ολίγους ποδοσφαιριστές στο μεταγραφικό «κάδρο» της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς. Οι Γάλλοι επαναφέρουν στο προσκήνιο τον Κώστα Μήτρογλου ο οποίος δε διάγει και την… καλύτερη σεζόν του με τη φανέλα της Μαρσέιγ, με τους εκπροσώπους του, όμως να χαρακτηρίζουν ανακρίβειες τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα.

Η περίπτωση του Σολδάδο

Τα Μέσα στην Τουρκία συνεχίζουν να μιλούν για «φλερτ» των ερυθρόλευκων με τον Σολδάδο, όλο και πιο έντονα όσο πλησιάζουμε στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Ο 33χρονος Ισπανός έχει προταθεί και δεν υπολογίζεται από την ομάδα του, με το συμβόλαιό του να ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι. Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής δείχνει θετικός να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα, ωστόσο «αγκάθι» φαίνεται να αποτελεί το βαρύ του συμβόλαιο αλλά και η ηλικία του.

Στα υπόψιν του Μοντεστό οι Σαντίνι και Ντιματά

Παράλληλα, ο Φρανσουά Μοντεστό έχει ρίξει… δίχτυα στο Βέλγιο. Στον αθλητικό διευθυντή του Ολυμπιακού φαίνεται να αρέσουν δύο ποδοσφαιριστές: ο Ιβάν Σαντίνι και ο Λαντρί Ντιματά (και οι δύο αγωνίζονται στην Άντερλεχτ).

Πρόκειται για δύο περιπτώσεις που παρουσιάζουν δυσκολίες, καθότι ο 29χρονος διεθνής Κροάτης Σαντίνι αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι έναντι τριών εκατομμυρίων και δύσκολα η Άντερλεχτ θα τον αφήσει να αποχωρήσει. Ο Ντιματά από την άλλη, βρίσκεται σε εξαιρετική ηλικία (21) και έχει μεγάλη προοπτική και για το μέλλον (αγωνίζεται ως δανεικός από τη Βόλφσμπουργκ στο βελγικό σύλλογο) όμως δύσκολα θα φύγει τον Ιανουάριο.

Ασφαλώς, υπάρχει μακρά λίστα επιθετικών που εξετάζονται με πολλά ονόματα να μην έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Το σίγουρο είναι πως οι άνθρωποι του Ολυμπιακού φορτσάρουν, καθώς στόχος τους είναι το θέμα του φορ να κλείσει πριν τις αρχές του νέου έτους προκειμένου να διευκολυνθεί και το έργο του Πέδρο Μαρτίνς.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς