21.8 C
Athens

Οι προσθήκες, η Ντιναμό Κιέβου και τα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Η κατάλληλη ενίσχυση του ρόστερ τον Ιανουάριο θα μπορέσει να αυξήσει τις πιθανότητες του Ολυμπιακού για πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ – Μέσα σε 12 μέρες θα κριθούν όλα σε Πρωτάθλημα και Γιουρόπα Λιγκ

Φουλάρει πλέον ο Ολυμπιακός για τη μεταγραφή του σέντερ φορ (και ενδεχομένως και εξτρέμ) που θέλει ο Πέδρο Μαρτίνς μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο στου Ρέντη. Οι Ερυθρόλευκοι γνωρίζουν πια την αντίπαλό τους στο Γιουρόπα Λιγκ (Ντιναμό Κιέβου), τις ημερομηνίες που θα κοντραριστούν με τους Ουκρανούς (στις 14 Φεβρουαρίου στο Καραϊσκάκη και στις 21 του ίδιου μήνα στο Ολιμπίνσκι του Κιέβου), πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα σε Πρωτάθλημα και Ευρώπη και προχωρούν τον σχεδιασμό τους.

Εν πολλοίς, όλα θα κριθούν μέσα σε 12 ημέρες. Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στις 9 ή 10 Φεβρουαρίου, θα υποδεχτεί την Ντιναμό Κιέβου στο Καραϊσκάκη ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου (14/2), θα ακολουθήσει ο αγώνας με την ΑΕΚ στο Φάληρο (17 ή 18 Φεβρουαρίου) και οι Ερυθρόλευκοι θα ταξιδέψουν στο Κίεβο για το παιχνίδι ρεβάνς με τη Ντιναμό, στις 21 του ίδιου μήνα.

Αυτό σημαίνει, ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να βγάλει τα τέσσερα ματς μέσα σε λίγες μέρες με την ίδια ενδεκάδα. Θα χρειαστεί να γίνει προσεκτική διαχείριση από τον Μαρτίνς και κατάλληλο ροτέισον.

Κατά συνέπεια, οι Ερυθρόλευκοι θα πρέπει να έχουν επιπλέον λύσεις, τόσο στην κορυφή όσο και στα πλάγια της επίθεσης. Και αυτές μπορούν να έρθουν μόνο μέσω την ενίσχυσης τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Όσον αφορά την κλήρωση του Γιουρόπα Λιγκ, ναι μεν ο Ολυμπιακός απέφυγε κάποια μεγαθήρια, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η Ντιναμό Κιέβου θα είναι εύκολος αντίπαλος. Πρόκειται για μια ομάδα που έπαιξε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου αποκλείστηκε στα πλέι οφ από τον Άγιαξ, είναι δεύτερη στο πρωτάθλημα Ουκρανίας πίσω από την Σαχτάρ Ντόνετσκ και τερμάτισε πρώτη στον όμιλό της στο Γιουρόπα Λιγκ, μπροστά από τις Ρεν, Αστάνα και Γιάμπλονετς.

Σε κάθε περίπτωση, όλα εξαρτώνται από το πως θα παρουσιαστεί ο Ολυμπιακός τον Φεβρουάριο. Διότι, μπορεί η Ντιναμό Κιέβου να είναι καλή ομάδα, αλλά δεν είναι ούτε Μπέτις ούτε Μίλαν.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς