19.8 C
Athens

Η Ντιναμό Κιέβου στο δρόμο του Ολυμπιακού

Η Ντιναμό Κιέβου θα είναι η αντίπαλος της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς στη φάση των «32» του Europa League

Τη Ντιναμό Κιέβου θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στη φάση των «32» του Europa League. Η ουκρανική ομάδα θα επιστρέψει στην Ελλάδα ένα χρόνο μετά, καθώς πέρυσι αντιμετώπισε την ΑΕΚ στην αντίστοιχη φάση της διοργάνωσης, όπου και την απέκλεισε με δύο ισοπαλίες (1-1 στο ΟΑΚΑ, 0-0 στο Κίεβο).

Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 14 Φεβρουαρίου στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ενώ η ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα (21/2) στο Κίεβο.

Το θετικό για τον Ολυμπιακό είναι πως απέφυγε τα μεγάλα ονόματα και θα αντιμετωπίσει μια ομάδα η οποία θα προέρχεται από δίμηνη αγωνιστική απραξία λόγω της χειμερινής διακοπής που υπάρχει στο ουκρανικό πρωτάθλημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ντιναμό Κιέβου τερμάτισε πρώτη με 11 βαθμούς στον ενδέκατο όμιλο (τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες) με Ρεν, Αστάνα και Γιάμπλονετς. Μία ήττα έκανε την τελευταία αγωνιστική όπου ηττήθηκε στο Κίεβο με 1-0 από τη Γιάμπλονετς, όντας αδιάφορη καθώς είχε κατακτήσει ήδη την πρώτη θέση.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν έρθει αντιμέτωποι με την ουκρανική ομάδα και τη σεζόν 1975/1976 στο Κύπελλο Πρωταθλητριών όπου το πρώτο ματς είχε λήξει 2-2 στην Ελλάδα, ενώ στο Κίεβο οι Ουκρανοί είχαν πάρει την πρόκριση με σκορ 1-0.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς