24.3 C
Athens

Στον λάκκο με τα… λιοντάρια ο Ευρωπαίος Ολυμπιακός

Στη Νιόν, ο μοναδικός εκπρόσωπος του ελληνικού ποδοσφαίρου, Ολυμπιακός, θα μάθει στις 14:00 την αντίπαλό του για τη φάση των «32» του Europa League

Μία τεράστια πρόκριση στους «32» του Europa League πέτυχε το βράδυ της Πέμπτης ο Ολυμπιακός κόντρα στη Μίλαν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Το ευρωπαϊκό ταξίδι της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς θα συνεχιστεί λοιπόν και μέσα στο 2019, όπως συμβαίνει σχεδόν ανελλιπώς από τη σεζόν 2011/12 κι έπειτα. Το «σχεδόν» αναφέρεται στην περασμένη χρονιά, τη μοναδική που ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να… ξεχειμωνιάσει στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Το 2012 ήταν η Ρούμπιν και η Μέταλιστ, το 2013 η Λεβάντε, το 2014 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ), το 2015 η μετέπειτα φιναλίστ του Europa League, Ντνιέπρ, το 2016 η Άντερλεχτ (του Μπέσνικ Χάσι) και το 2017 το τούρκικο δίδυμο Οσμανλί και Μπεσίκτας.

Ποια θα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή αντίπαλος για το 2019; Αυτό πρόκειται να μάθουν σε λίγες ώρες οι ερυθρόλευκοι αφού στις 14:00 (Eurosport 1/Cosmote Sport 1) ξεκινά η διαδικασία της κλήρωσης των «32» του Europa.

Οι ερυθρόλευκοι θα βρίσκονται στο Β’ Γκρουπ δυναμικότητας, αφού στον όμιλό τους τερμάτισαν στη δεύτερη θέση και ως εκ τούτου θα τύχουν με ομάδα αυξημένης δυσκολίας. Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να κληρωθεί με την Μπέτις καθώς βρίσκονταν στον ίδιο όμιλο.

Αναλυτικά οι ομάδες στα δύο γκρουπ δυναμικότητας:

A’ Γκρουπ: Μπάγερ Λεβερκούζεν, Σάλτσμπουργκ, Ζενίτ, Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Άρσεναλ, Μπέτις, Βιγιαρεάλ, Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Γκενκ, Σεβίλλη, Ντινάμο Κιέβου, Τσέλσι, Νάπολι, Βαλένθια, Ίντερ, Μπενφίκα.

Β’ Γκρουπ: Ζυρίχη, Σέλτικ, Σλάβια Πράγας, Φενέρμπαχτσε, Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, Ραπίντ Βιέννης, Ολυμπιακός, Λάτσιο, Μάλμε, Κράσνονταρ, Ρεν, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, Βικτόρια Πλζεν, Μπριζ, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Γαλατασαράϊ.

Αποτελεί κοινή παραδοχή πως το έργο του Ολυμπιακού είναι ιδιαίτερα δύσκολο: αρκεί να παρατηρήσει κανείς πως οι εννέα (Λεβερκούζεν, Άρσεναλ, Βιγιαρεάλ, Άιντραχτ, Σεβίλλη, Τσέλσι, Νάπολι, Βαλένθια και Ίντερ) από τις δεκαπέντε ομάδες προέρχονται από τα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ασφαλώς και οι Πειραιώτες δε θα επιθυμούσαν να διασταυρωθούν με κάποια εξ αυτών.

Με μια πρόχειρη ματιά, η ομάδα που ενδεχομένως να έκανε… κούκου στους ανθρώπους του Ολυμπιακού είναι η Ντινάμο Ζάγκρεμπ, ένας αντίπαλος τον οποίο νίκησαν δις στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2015/16. Όχι ότι θα αποτελούσε εύκολη λεία η κροατική ομάδα, αλλά σίγουρα θα ήταν πιο επιθυμητή από τις περισσότερες πιθανές αντιπάλους…

Εν κατακλείδι, ο Ολυμπιακός ασφαλώς και δεν θα έχει εύκολο έργο όποια και αν είναι η αντίπαλος του. Η εικόνα του όμως στον όμιλο (και δη στο τελευταίο παιχνίδι με τη Μίλαν) σε συνδυασμό με τη μεταγραφική ενίσχυση και την καλή δουλειά του Πέδρο Μαρτίνς, του δίνει τις βάσεις για να πετύχει μία ακόμα υπέρβαση.

Υ.Γ: Τα πρώτα παιχνίδια της φάσης των «32» θα διεξαχθούν στις 14 Φεβρουαρίου (ο Ολυμπιακός θα δώσει το πρώτο παιχνίδι στην έδρα του) ενώ οι ρεβάνς είναι προγραμματισμένες για μία εβδομάδα αργότερα, στις 21 Φεβρουαρίου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς