12.5 C
Athens

Το πρώτο γκολ του Παναιτωλικού με απ’ ευθείας κόρνερ

Το γκολ από κόρνερ που πέτυχε ο Αντριάν Λουσέρο στη χθεσινή του Παναιτωλικού επί του Άρη, μας δίνει αφορμή για αναδρομή σ’ αυτόν τον ασυνήθιστο τρόπο επίτευξης τέρματος.

Ιστορία γράφτηκε χθες με το νικητήριο γκολ του Παναιτωλικού στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο Αντριάν Λουσέρο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με απ’ ευθείας εκτέλεση κόρνερ, κάτι που δεν είχε καταφέρει κανένας άλλος παίκτης της ομάδας του Αγρινίου στο παρελθόν, σε επίπεδο Α’ Εθνικής! Τα υπόλοιπα 246 γκολ του Παναιτωλικού είχαν σημειωθεί με σουτ, κεφαλιά, πέναλτι ή φάουλ.

Μάλιστα, ο Παναιτωλικός είχε δεχθεί ένα από τα τελευταία γκολ με κόρνερ που έχουν σημειωθεί στο πρωτάθλημά μας. Δράστης ήταν ο Δημήτρης Γραμμόζης της Κέρκυρας, στον αγώνα της 22άς Ιανουαρίου 2012 στο Αγρίνιο, που έληξε ισόπαλος 1-1 με αυτό το γκολ (οι «κυανοκίτρινοι» είχαν προηγηθεί με τον Ανρί Καμαρά).

Έκτοτε, γκολ από τη γωνία σημείωσαν ο Πάμπλο Γκαρσία του ΠΑΟΚ, στην εκτός έδρας νίκη επί της Κέρκυρας με 4-0 στις 25 Μαρτίου 2012 και ο Μπράνα Ίλιτς του ΠΑΣ Γιάννινα, στον εντός έδρας αγώνα της ομάδας του με τον Πανιώνιο στις 21 Μαρτίου 2016 (1-1). Το γκολ του Ίλιτς ήταν και το τελευταίο που είχε επιτευχθεί με αυτόν τον τρόπο μέχρι το χθεσινό του Λουσέρο.

Τον «χορό» των γκολ από κόρνερ είχε ανοίξει ο Μπάμπης Χατζηδήμου του Φωστήρα, στον θρίαμβο της ομάδας του επί του Απόλλωνα Καλαμαριάς με 5-1, στις 26 Νοεμβρίου 1961. Πρώτος των πρώτων, βέβαια, είναι ο Βασίλης Χατζηπαναγής, με πέντε γκολ από εκτέλεση κόρνερ στην πλούσια καριέρα του με τον Ηρακλή. Ήταν και ο μοναδικός παίκτης, άλλωστε, που επιδίωκε να σκοράρει από τη γωνία!

Από δύο φορές είχαν βρει δίχτυα από το σημείο του κόρνερ οι Δημήτρης Σαραβάκος (Παναθηναϊκός), Χρήστος Δημόπουλος (ΠΑΟΚ), Μοχάμεντ Αφάς (Ιωνικός), Παύλος Κοψαχείλης (Καβάλα) και Χρήστος Ανδρεούδης (ΑΕΛ).

Ο Ανδρεούδης ήταν και ο παίκτης που είχε πετύχει το προηγούμενο γκολ από κόρνερ που είχε δεχθεί ο Άρης. Στις 20 Απριλίου 1980, στον αγώνα ΑΕΛ-Αρης 2-3!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς