15.9 C
Athens

Εφιαλτικό σενάριο: Ο χάρτης που δείχνει ότι η κλιματική αλλαγή θα εξαφανίσει τις Κυκλάδες

H κλιματική αλλαγή είναι ήδη παρούσα εδώ και πολλά χρόνια και το National Geographic με μια σειρά χάρτες δείχνει τι θα συμβεί σε κάθε ήπειρο σε περίπτωση που ανεβεί η στάθμη της θάλασσας

Μπορεί το 2018 να υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν πιστεύουν ότι θα υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή με προεξάρχοντα τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο η κλιματική αλλαγή είναι ήδη εδώ, παρούσα εδώ και πολλά χρόνια. Αν μάλιστα, δεν γίνουν ενέργειες, ώστε έστω και την τελευταία στιγμή να αναστραφεί η πορεία προς την καταστροφή, ο κόσμος όπως τον γνωρίζουμε, θα πάψει να υφίσταται.

Το National Geographic προσπαθώντας να καταστήσει σαφή τον κίνδυνο που διατρέχει η ανθρωπότητα, ετοίμασε έναν χάρτη για κάθε μία ήπειρο για το τί θα συμβεί σε περίπτωση που το επίπεδο της θάλασσας ανέβει 66 μέτρα και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά τρομακτικό.

Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής αγγίζουν και τη χώρα μας αφού σύμφωνα με τους χάρτες, οι Κυκλάδες θα βρεθούν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας!

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους χάρτες, οι χώρες που βρίσκονται κοντά στον Βόρειο και τον Νότιο Πόλο απειλούνται με αφανισμό, με την Αφρική να είναι η πιο τυχερή, καθώς αλλάξει μορφολογικά.

Στην Ευρώπη, πόλεις όπως το Άμστερνταμ, η Ρίγα, το Λονδίνο και η Βενετία θα «πνιγούν», το μεγαλύτερο μέρος της Δανίας θα εξαφανιστεί, ενώ τα περισσότερα νησιά του Αιγαίου θα εξαφανιστούν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Θεαματικές θα είναι οι αλλαγές και στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, καθώς περιοχές όπως το Μαϊάμι, η Νέα Υόρκη και η Νέα Ορλεάνη θα ζήσουν στιγμές που βλέπουμε σε ταινίες καταστροφής.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς