16.1 C
Athens

Η απαράδεκτη και προσβλητική στάση του Μπερτομέου σε ό,τι κάνει «τζιζ»

O Insider ξεκαθαρίζει πως «ο Μπερτομέου είναι πολύ γελασμένος αν νομίζει ότι θα συνεχίσει να πουλάει τρελίτσα και να βιάζει την κοινή λογική»

Ο Τζόρντι Μπερτομέου είναι σαφές ότι δεν θέλει να έρχεται αντιμέτωπος με προβλήματα και σκοτούρες. Προτιμά να κρατά αποστάσεις από ό,τι κάνει «τζιζ» και κυρίως να μην διακινδυνεύει ρήξη με εκείνους που ουσιαστικά έχει ανάγκη. Είναι επίσης δεδομένο ότι η πρωτοφανής επίθεση που δέχτηκε πέρυσι από τον Παναθηναϊκό και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο τον έφερε σε πολύ δύσκολη θέση για να μην πούμε ότι τον τρομοκράτησε.

Γι’ αυτό άλλωστε απευθύνθηκε για βοήθεια στους υπόλοιπους ετέρους της Ευρωλίγκας ζητώντας τους ουσιαστικά να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Και φυσικά δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι δίχως ίχνος εγωισμού και αυτοεκτίμησης, εγκωμιάζει δημόσια τον άνθρωπο που τον έχει καθυβρίσει και λοιδορήσει όσο κανείς άλλος. Εν πάση περιπτώσει η άποψη που έχει ή τέλος πάντων εκφράζει για τον καθένα είναι δικό του θέμα και δεν θα δώσει λογαριασμό σε κανέναν.

Υπάρχουν όμως αλλά πράγματα για τα οποία οφείλει να δώσει λογαριασμό και για την ώρα δεν μας τα λέει καθόλου καλά. Αναφερόμαστε φυσικά περιεχόμενο και κυρίως το ύφος των όσων πρόσφατα δήλωσε σχετικά με την καταγγελία του Ολυμπιακού. Τα οποία πέρα από άκρως υποτιμητικά για την χώρα μας, αποτελούν κι ένα άνευ προηγουμένου καφενειακό τσουβάλιασμα. Πάνω από όλα οι θέσεις αυτές του Μπερτομέου ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια του θεσμικού του ρόλου και αποτελούν μια πραγματικά απαράδεκτη στάση.

Red Power FWSΟρίστε τι είπε με μπόλικο θράσος: «Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν θα επιτρέψω στην EuroLeague την σπατάλη για αυτά τα… ελληνικά θέματα. Έχουν μεταξύ τους μυθικό πόλεμο σε εγχώριο επίπεδο, αλλά στο επίπεδο της EuroLeague δεν επιτρέπουμε τέτοια γεγονότα. Δεν θέλουν να επιλύσουν το θέμα τους με πολιτισμένο τρόπο σε επίπεδο εθνικού πρωταθλήματος, αλλά αυτό είναι δικό τους θέμα. Και οι δύο ξέρουν ότι στην EuroLeague είμαστε πολύ πιο αυστηροί. Αλλά αυτά είναι έτσι κι αλλιώς που αφορούν τους Έλληνες».

Τα λόγια του αποτελούν ευθεία προσβολή για το ελληνικό μπάσκετ στο σύνολο του. Τι θα πει ότι αυτά αφορούν τους Έλληνες; Εκείνον αφορούν και τον… «υπέροχο άνθρωπο» που ξαφνικά ανακάλυψε.

Δεν ρώτησε κανείς την άποψη του Ισπανού για την κόντρα του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό ούτε έχει κανένα δικαίωμα να πετάει την μπάλα στην εξέδρα με φθηνές γενικολογίες. Αν οι αιώνιοι βρίσκονται σε «πόλεμο» για το μακρύ τους και το κοντό τους στην Ελλάδα, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

Εδώ υπάρχει μια πολύ συγκεκριμένη και πολύ σοβαρή καταγγελία που αφορά αγώνα Ευρωλίγκας και είναι καθήκον του να την εξετάσει σε βάθος, όχι να κοροϊδεύει τον κόσμο. Το τι έχουνε ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό από τότε που… ιδρύθηκαν δεν τον αφορά, ούτε τον κάλεσε κανείς να αποτιμήσει το μέγεθος της κόντρας του και να παρέχει μαθήματα πολιτισμού.

Το να λέει ότι τα προβλήματα των αιωνίων έχουν εγχώριο χαρακτήρα και πρέπει να λυθούν εσωτερικά, ενώ μιλάμε για ένα ξεκάθαρο περιστατικό που συνέβη στη Eυρωλίγκα, είναι αποποίηση ευθύνης, καθαρή υποκρισία και απεγνωσμένη προσπάθεια να υποβιβαστεί μια σοβαρότατη υπόθεση. Θυμήθηκε ξαφνικά ο Μπερτομέου ότι υπάρχει και εγχώριο μπάσκετ;

Ανεξάρτητα από το το ποιος είναι ο θύτης και ποιο το θύμα και τι τελικά θα αποδειχτεί (το τι έγινε ο κόσμος το ‘χει τούμπανο), ο Μπερτομέου υποχρεούται να συμπεριφέρεται ως εκτελεστικό όργανο των ομάδων. Υπάλληλός τους είναι άλλωστε, δεν τον πήρανε για δάσκαλο να κουνάει το δάχτυλο και να μην… επιτρέπει. Αν το περιστατικό αφορούσε την Φενέρ και την Εφές ή την Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα θα το αντιμετώπιζε με τις ίδιες υπεκφυγές; Εδώ υπάρχουν νόμοι, κανονισμοί και προβλεπόμενες διαδικασίες, δεν είναι στη διακριτική του ευχέρεια το αν και πόσο θα ασχοληθεί με την κάθε καταγγελία.

Αν νομίζει ο Μπερτομέου ότι θα συνεχίσει να πουλάει τρελίτσα και να βιάζει την κοινή λογική στρουθοκαμηλίζοντας, είναι πολύ γελασμένος…

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

«Χρυσαφικά πριν το Παναθηναϊκός – Άντερλεχτ»: Η απίθανη μαρτυρία του Άγγλου διαιτητή Κέβιν Λιντς! (vid)

Ο Άγγλος διαιτητής Κέβιν Λιντς που το 2002 είχε γράψει το βιβλίο Lynch the Ref αποκαλύπτοντας δωροδοκία του από τον Παναθηναϊκό, επανέλαβε live την ιστορία του σε διαδικτυακή εκπομπή που τα αποσπάσματά της κάνουν θραύση στο TikTok

EuroLeague: Στα μαλακά η Φενέρ για το ντου οπαδών και τη σύρραξη με τους παίκτες της Μονακό

Ποινή-χάδι επέβαλε η EuroLeague στη Φενέρμπαχτσε για τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν μετά το τέλος του Game 4 με τη Μονακό στην Ulker Sports Arena

Γκραν Πρι Μαϊάμι: Ο Φερστάπεν δεν χάνει ούτε στο σπριντ

Η Red Bull του Μαξ Φερστάπεν δεν έχει αντίπαλο ούτε φέτος και όλα δείχνουν ότι ο μόνος που θα μπορούσε να απειλήσει τον παγκόσμιο πρωταθλητή είναι ο Μεξικανός ομόσταβλός του